A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona ja pot emetre certificats digitals idCAT

  noticia-ccosona-planadevic

  El Consell Comarcal d’Osona ja opera com a nova entitat de registre del certificat digital idCAT. D’aquesta manera l’ens comarcal s’afegeix a la llista d’administracions públiques que poden emetre i gestionar aquest identificador digital, que garanteix la identitat de les persones a Internet i els permet realitzar tràmits públics des de la xarxa, amb una confidencialitat total de les seves dades i tràmits.

  L’idCAT és el certificat digital reconegut per l’Agència Catalana de Certificació (CATCert) i amb el qual els tràmits realitzats via Internet tenen validesa. Entre d’altres, permet identificar-se de forma segura en portals i aplicacions, operar amb diferents administracions i signar digitalment documents, factures, autoritzacions, correus electrònics... amb les mateixes garanties que si es fa de forma presencial.

  La sol·licitud del certificat digital la pot fer qualsevol persona emplenant un formulari al webwww.idcat.cat. Un cop fet el tràmit se l’informarà de quines són les oficines certificadores més properes (en el cas d’Osona, des d’ara també el Consell Comarcal).

  El ciutadà o ciutadana només s’haurà d’adreçar al punt de recollida, on mostrant l’original i una còpia simple del seu document d’identitat vigent (NIF, NIE, passaport o DNI dels països de l’Acord Schengen) li emetran el certificat digital en format programari. Com a entitat de registre, el Consell Comarcal d’Osona també pot renovar, habilitar i revocar l’idCAT. 

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat