A- A A+
 • Els Consells Comarcals d’Osona i del Bages organitzen una trobada de tècnics de protecció civil

  noticia-ccosona-01

  Tècnics comarcals de protecció civil de tot Catalunya es troben a la Catalunya Central en una trobada a Vic organitzada pels Consells Comarcals d’Osona i del Bages.

  La legislació en matèria de protecció civil preveu la possibilitat de disposar, a nivell comarcal, d’estructures comarcals o supramunicipals de suport a municipis. Aquests serveis són molt recents, de fet, el primer Consell Comarcal en disposar d’un Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil (PAS-PC) homologat a Catalunya va ser el Bages, l’any 2008. Des de llavors, han estat diversos els Consells Comarcals que han apostat per donar aquest suport als municipis del seu territori. Aproximadament un 40 % dels Consells Comarcals de Catalunya ja ofereixen aquest servei.

  Per aquest motiu, els Consells del Bages i Osona van decidir organitzar la primera sessió de tècnics comarcals d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’establir un punt de trobada per compartir experiències, opinions, i establir vincles de col·laboració en protecció civil entre aquests tècnics.

  La trobada va tenir lloc a l’edifici del Sucre el dimarts 20 de novembre. Es va comptar amb unes ponències inicials sobre el paper dels Consells Comarcals en matèria de protecció civil per part de Sònia Oliver, tècnica de protecció civil del Bages i sobre la situació actual d’aquests serveis comarcals, per part d’Albert Trabal, tècnic de protecció civil d’Osona. A continuació,  Alicia Herrera, tècnica de protecció civil del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va exposar la seva experiència en els devastadors incendis que van patir aquest estiu. A partir d’aquest moment es va iniciar un debat entre els tècnics presents per tractar diversos aspectes d’interès i problemàtiques comuns d’aquests serveis de suport.

  Hi van participar tècnics de 21 Consells Comarcals: Alt Empordà, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Berguedà, les Garrigues,la Garrotxa, la Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Pla de l’Estany, Ribera d’Ebre, la Segarra, Osona, Selva, Solsonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Ripollès.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat