A- A A+
 • El Consell Comarcal acull una nova edició dels Col·loquis de Vic

  noticia-ccosona-01

  El Síndic General del Principat d’Andorra, Dr. Vicenç Mateu, va pronunciar la darrera lliçó  d’enguany dels Col·loquis de Vic 2012. El tema central d’aquesta edició va ser El calendari, enfocat, com de costum, des de diferents àmbits: filosofia, ciència i art.

  Aquestes trobades de professionals de les humanitats es celebren cada any, des d’en fa 17, a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, entitat organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Vic, la Societat Catalana de Filosofia, la Societat de Filosofia del País Valencià, l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, l’Institut de Dret i Tecnologia (UAB) i la Universitat de Vic, i reuneixen els millors especialistes del moment per tal d’aprofundir en el tema proposat.

  En l’inici de la primera jornada, dijous 4 d'octubre, es va presentar, com ja és costum, el llibre que recull les actes de l’edició anterior. L’any passat el tema central era La imatge.

  Seguidament el Dr. Joan González Guardiola, de la Universitat de Barcelona, va pronunciar la lliçó inaugural i altres especialistes van abordar el tema enfocat des de diferents vessants filosòfiques: el calendari com a funció educadora, el calendari com a tema de relats psicoculturals, el calendari en les seves funcions de dietari i agenda, etc.

  En la jornada del divendres el tema es va abordar en diferents ponències en la seva vessant més científica. Així, es va parlar del calendari del pagès, el calendari com a font de coneixement i enfocat com a cicles, temps i vida.

  La lliçó del Síndic General de les Valls d’Andorra va ser seguida amb molta atenció pel públic assistent, format per professionals i per estudiants de la UVic. Amb unes paraules de Joan Roca es van tancar els col·loquis d’enguany.

  Amb motiu de l’assistència als Col·loquis del Dr. Vicenç Mateu, president del Consell General d’Andorra, Joan Roca el va rebre al despatx de presidència, amb qui va compartir uns minuts.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat