• A- A A+

  URBACT reflexiona sobre la mobilitat a demanda a Osona

  La tercera trobada del Grup Local d’Osona, que es va dur a terme el passat dilluns 17 de juny i va comptar amb la presència de representants de la Generalitat, Diputació de Barcelona i l’empresa Sagalés

   URBACT Juny

  El Grup Local d’Osona del programa europeu URBACT es va reunir el passat dilluns, 17 de juny, a la sala Coll Bardolet de l'edifici El Sucre de Vic per reflexionar sobre les possibilitats que hi ha a la comarca de millorar i desenvolupar el transport públic a demanda. En aquesta trobada hi van participar al voltant de 40 persones de l'àmbit municipal i associatiu d'Osona i el Lluçanès i va comptar amb la presència de representants de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'empresa Sagalés, que va explicar el seu model de gestió dels serveis a demanda.

  La reunió es va dividir en tres fases: una primera xerrada introductòria en la qual es van presentar els objectius principals del transport a demanda. Van seguir intervenint la Generalitat i l'empresa Sagalés explicant com han creat i gestionat les seves xarxes de transport a demanda.

  Durant la segona part de la reunió es van crear sis grups de discussió entre els participants: Lluçanès-Osona oest, Collsacabra, Guilleries-Montseny, Vall del Ges-Orís-Bisaura-Voltreganès, Polígons de Gurb-Vic i pobles propers, i Organitzacions amb Pla de Desplaçament.

  L'objectiu dels grups de discussió era debatre sobre tres qüestions adaptades a cada un: valorar si la proposta preliminar per a la mobilitat de les seves zones reflectia la realitat del territori, veure quines barreres d'implantació es podien trobar i pensar en actuacions a petita escala que poguessin millorar la utilització del transport públic, entre d'altres.

  El darrer punt de la trobada del Grup Local d’URBACT va consistir en compartir les conclusions extretes del debat de la segona fase fent ús de la informació de la xerrada introductòria. Les conclusions de cada grup s'han recollit i s’estudiarà en quina mesura es poden incloure en futures propostes de millora o nova implantació de transport públic a demanda.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat