• A- A A+

  Sessió extraordinaria maig 2024 del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona

  El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona s’ha reunit en sessió extrordinària amb l’objectiu d’aprovar el pla feminista de la Comarca d’Osona 2024-2026 i dur a terme una sessió informativa sobre diverses temàtiques d’interès pels ajuntaments

  Ple extraordinari maig

  El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona s’ha reunit en sessió extraordinària per aprovar l’informe sobre el pla feminista de la Comarca d’Osona 2024-2026. Es tracta d’un programa ambiciós que espera donar solucions efectives als ajuntaments en matèria de prevenció de la violència contra les dones i el col·lectiu LGTBIQA+.

  El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses també ha decidit que a partir del 18 de setembre es reunirà periòdicament cada trimestre de manera ordinària el segon dimecres el mes. Excepcionalment, el proper setembre ,el ple se celebrarà el tercer dimecres del mes perquè el segon és la Diada Nacional de Catalunya.

  Tot seguit s’han dut a terme 4 sessions informatives :

  La primera ha estat sobre la campanya de prevenció d’incendis i ajuts de la Diputació de Barcelona, a càrrec del diputat delegat de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega.

  La segona ha tractat sobre el pla d’acció d’Òmnium Cultural de recursos i activitats de llengua catalana a disposició dels ajuntaments, a càrrec de representants de la Junta d’Òmnium Osona– Lluçanès.

  La tercera ha estat una sessió d’assessorament en matèria de polítiques d'habitatge a municipis petits de la comarca, a càrrec del conseller delegat d'Acollida i integració, Normalització lingüística, Habitatge, Consum i Cooperació i alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, Txevi Rovira.

  La darrera ha consistit en una explicació per instar al Consell Comarcal d’Osona a establir converses amb el jutge/essa degà de Vic i poder acordar un protocol que permeti, en el cas d’ocupació consumada d’un habitatge propietat d’una persona física, mitjançant la instrucció d’un atestat per judici immediat, recuperar l’habitatge en un període no superior als 8 dies.

   

   

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat