• A- A A+

  La Diputació de Barcelona homenatja vuit dones d’Osona i el Lluçanès per la Xarxa de Productes de la Terra

  Retall fotos mida web CCO 3

  Les distincions, lliurades en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, reconeixen el seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local.

  La Diputació de Barcelona va homenatjar, el passat 7 de novembre, a 57 dones vinculades a la Xarxa de Productes de la Terra; vuit d’elles d‘Osona i el Lluçanès. Va ser la diputada de Turisme, Abigail Garrido, l’encarregada de fer l’entrega dels diplomes en l’acte anomenat ‘On són les dones? Esforç i Compromís’

  Totes les guardonades; productores i empresàries, estan vinculades amb algun dels 55 productes singulars del territori, varietats que tenen característiques pròpies i excepcionals arrelades a la comarca. 

  Xarxa de productes de la Terra

  La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris d’alta qualitat de la demarcació de Barcelona. La voluntat és enfortir el teixit empresarial, per tal d’aconseguir més competitivitat, sostenibilitat i un territori més atractiu.

  Les guardonades d’Osona

  • Conxita Morell, de Pastisseria Bruguer (Vic): Des de l’any 1999 elaboren el pa de pessic de Vic.
  • Anna Codina, de Carnisseria Codina (Taradell): Des de 1989 elaboren tota mena d’embotits curats, seguint sempre les receptes tradicionals de la terra.
  • Gemma Prat, de Fussimanya (Tavèrnoles): Al seu obrador innoven per ampliar el seu catàleg de productes i estar al dia de què demana el mercat, tant a escala de format com de producte.
  • Eva Carmona, d’El Circell (Gurb): Projecte d’agricultura ecològica que neix del somni d’una jove parella per poder viure de la terra. Entre els productes que conreen hi ha la ceba vigatana.
  • Emi Codinachs, del Banc de llavors Roda de Ter (Roda de Ter): Un grup de persones ha anat treballant recollint donacions de llavors, cultivant-les per crear un planter d’estiu de varietats locals.

  Les guardonades del Lluçanès

  • Imma Costa, de Mas Terricabras (Oristà): Explotació familiar dedicada al cultiu de cereals i farratges pel bestiar. Han recuperat diferents varietats locals de cultiu com el cigró d’Oristà i el blat forment.
  • Carme Salada, de Can Salada (Santa Eulàlia de Puig-Oriol): Carnisseria que elabora de forma tradicional una gran varietat d’embotits, entre ells la somalla.
  • Maria Rosa Soler, d’El Taulell del Soler (Prats de Lluçanès): Són productors i elaboradors. Venen carn i embotits, entre ells la somalla, d’elaboració pròpia procedent de la seva explotació.

  Consulta el llistat complet amb informació de les 57 dones premiades

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat