• A- A A+

  Més de 50.000 euros en subvencions per oferir l’acollida matinal en 25 municipis

  acollida matinal web

  Se satisfan 36 sol·licituds d’ajuntaments, ens supramunicipals i associacions de famílies d’alumnes per desplegar mesures que afavoreixin el temps per a les cures.

  25 municipis es beneficien de les subvencions d’Osona Acció Social per oferir el servei d’acollida matinal en escoles bressol i centres educatius d’infantil i primària d’Osona i el Lluçanès. En total, s’han atès 36 sol•licituds rebudes per part d’associacions de famílies d’alumnes (AFA), ajuntaments i ens supramunicipals, per les quals es lliuraran 51.409,30 euros (un 24,7% de l’import sol•licitat) a diversos serveis d’acollida.

  A l’hora de subvencionar els serveis s’han tingut en compte requisits com el nombre d’habitants del municipi, la data de creació del servei i l’aplicació de la perspectiva de gènere i LGTBI+.

  Aquestes subvencions es presten en el marc del programa Temps x Cures "amb l’objectiu de garantir la cura com a dret i ajudar els ens locals a crear, reforçar o ampliar nous serveis per a la cura infantil", detalla la presidenta d’Osona Acció Social, Victòria Terricabras Tarin. A més, es facilita la conciliació familiar ja que es tracta d’un servei que es presta, com a mínim, una hora abans de l’inici de l’horari escolar dins dels calendari educatiu.

  Facilitar el temps per a cures

  El programa Temps per Cures de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI+ desenvolupa una nova línia de Cures i Conciliació des de l’any passat. Una iniciativa que ha permès executar diferents actuacions per garantir la cura com a dret, donant suport als ens locals per reforçar i ampliar la cura infantil, i crear nous serveis i projectes per afavorir la conciliació familiar.

  Al llarg del 2022, un total de 26 municipis han desenvolupat propostes com espais d’acollida matinal, serveis de cura puntual, serveis de ludoteca o espais de joc, o casals en període no lectius, entre d’altres. Així, fins a 1.152 infants d’Osona i el Lluçanès, de 961 famílies, han pogut ser atesos gràcies a aquest nou programa d’Osona Acció Social.

  Temps per Cures és possible gràcies al finançament rebut per part del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, a través del Pla Corresponsables 2021-2023, una nova política pública creada per la Secretaria d’Igualtat i per a la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat