• A- A A+

  L’Altaveu Jove d’Osona convida a reflexionar per una societat més inclusiva i sostenible mitjançant quatre vídeos creats per joves

  20230731 OrganigramaCCO

  El projecte nascut fa dos anys fomenta que el jovent detecti temes d’interès a partir del treball en grup per abordar la preocupació pel medi ambient, l’efecte de les drogues, la no discriminació, i la mobilitat

  Quatre vídeos temàtics són el resultat del grup de treball Altaveu Jove d’Osona que té per finalitat fer ressò de les temàtiques que preocupen al jovent de la comarca, promoure la reflexió i millorar les actuacions per fer una societat jove més inclusiva i sostenible.

  A la iniciativa s’hi han implicat una quinzena de joves de diferents municipis acompanyat de diferents professionals de la participació, la integració, la producció audiovisual, i la joventut.

  Després de diferents sessions de treball en grup per diagnosticar els temes a tractar s’ha decidit fer-se ressò de la situació del medi ambient, l’efecte de les drogues, la igualtat de tracte, i el transport a la comarca.

  Els vídeos són fruit d’un treball cooperatiu on el jovent s’ha ocupat de crear el guió, cercar informació, localitzar on gravar, treballar les actituds davant la càmera, i preparar el material audiovisual. Una iniciativa que és possible gràcies a la feina conjunta del Servei d'Acollida i Integració i de Joventut del Consell Comarcal.

  Els vídeos, que es poden veure al canal Youtube del Consell Comarcal d’Osona i a les xarxes socials del servei de Joventut @OsonaJove, compten amb el suport de l’àrea d’Igualtat i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona:

  Altaveu Jove 

  L’Altaveu Jove és un projecte amb dos anys de vida del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona que agrupa joves de diferents orígens, edats, interessos, identitats, i diversitats funcionals que es troben amb la intenció de fer sentir la seva veu, trencar estereotips, i fer activitats inclusives pel jovent de la comarca.

  Per ajudar a fer d’altaveu dels temes que interessen al jovent es fa un treball de diagnosi en grup per explorar problemàtiques i donar-los-hi visibilitat mitjançant vídeos elaborats per ells i en els quals són protagonistes. D’aquesta manera, s’afavoreix que serveixin d’altaveu per temes socials, de sostenibilitat, i d’igualtat entre la població jove.

  El projecte, amb dos anys de vida, va néixer arrel de l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut de l’any 2019 per impulsar la participació activa del jovent amb una visió inclusiva i amb perspectiva interseccional.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat