• A- A A+

  Fet a Osona, Aliments Excel·lents, programa 7 mesos de sortejos a través de les xarxes socials

  foto sala plens

  Els seguidors a Instagram dels perfils de Fet a Osona i dels diversos productors i productores tindran l’oportunitat de gaudir d’experiències úniques coneixent el producte en primera persona.

  Osona, 18 de maig de 2023 - Fet a Osona, Osona Turisme i els elaboradors dels 7 Aliments Excel·lents, els 6 productes que, fruit d’un procés participatiu i juntament amb la Llonganissa de Vic, representen la comarca d’una forma turística i gastronòmica fins l’any 2025, quan hi haurà una nova votació, han preparat una campanya participativa per aquest any 2023. Cada mes, d’abril a novembre, amb una breu pausa el mes d’agost, un dels 7 Aliments Excel·lents serà protagonista de la comunicació a xarxes socials. Es donarà a conèixer el producte d’una manera específica i els seguidors i les seguidores de @fetaosona a Instagram tindran l’oportunitat de participar al sorteig d’una experiència als obradors de cada un d’aquests productes.

  La campanya es va estrenar el mes d’abril amb el pa de 7 llavors de Mas Corcó com a protagonista, i continua el mes de maig amb el formatge Jove de Cabra de Formatges Riudavets i el juny amb Ratafia Bosch. El Caldo Silvestre de Sambucus, la botifarra d’ou de Carnisseria Codina, el pa de pessic de la pastisseria El Bruguer i la IGP Llonganissa de Vic seran protagonistes, cada mes, fins al mes de novembre.

  La voluntat és acostar el públic als 7 Aliments Excel·lents a través del coneixement del producte i d’una proposta dinàmica i participativa com és el sorteig d’experiències. Cada productor o productora oferirà una experiència exclusiva a les persones guanyadores (3 grups de 4 persones a cada sorteig, aproximadament) a través de la qual podran conèixer el seu obrador, tastar i descobrir els seus productes i gaudir de l’entorn que acompanya cada un d’aquests Aliments Excel·lents. Per participar als sortejos només cal ser seguidor de @fetaosona a Instagram i seguir les instruccions que es publicaran el tercer dimarts de cada mes.

  Els 7 Aliments Excel·lents de la comarca d’Osona

  La cistella Fet a Osona, Aliments excel·lents, està formada per 7 productes que fins al 2025 són els ambaixadors dels bons productes agroalimentaris de la comarca d’Osona. Són productes singulars, únics, sosteniblement responsables i vinculats a les tradicions del territori.

  IGP Llonganissa de Vic

  La Llonganissa de Vic presenta un color vermell intens i brillant al tall que deixa visible els petits daus de greix i el pebre en gra, la tradicional composició d’aquest producte. Externament, destaca la flora que durant el procés d’assecatge s’ha assentat en les tripes naturals que han servit per embotir les carns de porc seleccionades. La IGP Llonganissa de Vic és l’únic embotit de la comarca d’Osona que té el distintiu europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Les primeres referències escrites sobre la Llonganissa de Vic daten de l’any 1456.

  Botifarra d’Ou - Carnisseria Cansaladeria Codina

  La Carnisseria Cansaladeria Codina té clar que la matèria primera és molt important per elaborar un bon producte, per això utilitza carn de porc de la comarca de la millor qualitat i ous de gallines felices. Codina elabora seguint processos molt tradicionals i artesanals que fa augmentar la qualitat del producte.

  Formatge Jove de Cabra - Formatges Riudavets

  Un formatge cremós elaborat amb llet crua de cabra, un procediment que preserva totes les propietats nutritives i organolèptiques i el caràcter arrelat al paisatge. És un formatge de maduració curta, pasta compacta i blanca, i amb una textura untuosa i de sabor suau. La Formatgeria Riudavets treballa de forma totalment artesanal, prioritzant el talent i la qualitat davant les quantitats o el benefici econòmic.

  Ratafia Bosch Reserva - Destil·leries Bosch

  És el producte estrella de la destil·leria Bosch, creat l’any 1992 per celebrar els 100 anys de l’empresa. El seu gust i la seva aroma s’aconsegueixen a causa de l’envelliment d’un mínim de 18 mesos en bótes de roure centenàries. La recepta conté nous verdes, plantes aromàtiques i espècies.

   Pa de 7 llavors - Mas Corcó Pagesos Forners

  Un pa molt perfumat amb reminiscències de torrat. Elaborat amb diferents farines de blat, llevat de cultiu natural d’elaboració pròpia (massa mare), aigua, sal i pipes de gira-sol i carbassa, llavors de sèsam, mill, gallaret, lli, xiai i flocs de civada. Ingredients ecològics certificats i de proximitat.

  Pa de pessic - Pastisseria El Bruger

  El producte icònic i singular de la plana de Vic elaborat diàriament a l’obrador de la pastisseria El Bruguer a partir de productes naturals i seleccionats. La recepta confereix un pa de pessic flonjo i dolç, que és ideal per acompanyar qualsevol mos i moment.

  Caldo Silvestre - Sambucus

  A Mas Vinyoles es cultiven ecològicament les plantes aromàtiques i medicinals que formen part del Caldo Silvestre. El resultat és una infusió salada i aromàtica per prendre abans o entre àpats. Un producte que reforça el sistema immunitari.

  Fet a Osona, una iniciativa per potenciar els productes del territori

  Fet a Osona són productors i elaboradors de productes de la terra, de proximitat, d’Osona, de km 0 i ecològics. Són empreses unides amb l’objectiu comú de donar a conèixer els productes sota el paraigua d’una marca de garantia que els identifica de manera conjunta. És una iniciativa de la Xarxa de Productes de la Terra amb l’objectiu principal de donar a conèixer els productors i les productores i els productes de la comarca d’Osona.

  La fotografia és al Mas Corcó, la primera experiència sortejada

   

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat