• A- A A+

  Osona promou diversitat d’actes entorn del “Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”

  presentacio_ODS_web.jpg

  Diferents municipis s'afegeixen a la commemoració reivindicativa per aquest 25N per a visualitzar i rebutjar les violències masclistes.
  Diversos ajuntaments de la comarca d'Osona organitzen activitats entorn del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones. Entitats i ens locals organitzen xerrades, tallers, obres de teatre, conferències, cinema, etc. que promouen la sensibilització ciutadana al voltant de les violències masclistes que viuen les dones a la nostra societat.

  Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans. Aquestes violències segons la Llei 17/2020, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, poden ser produïdes per mitjans físics, econòmics o psicològics ( incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions), i tenen lloc tant en l'àmbit privat com públic. Aquestes violències responen a manifestacions de discriminació i desigualtats que produeixen danys i patiment psicològic, físic i sexual.

  Les campanyes entorn del 25 N, a banda de les activitats, recull també recursos especialitzats, ja que les dones que han patit o pateixen una situació de violència, disposen en el territori català d'una xarxa integral i coordinada de recursos per a l'abordatge de les violències masclistes.

  Per accedir a la xarxa de recursos –Violències masclistes. Departament d'Igualtat i Feminismes (gencat.cat)

  Cal destacar per una banda, d'aquesta xarxa de recursos la línia 900 900 120, un servei gratuït i confidencial, les 24 hores del dia i durant tot l'any. Un servei adreçat a les dones en una situació de violència masclista, les persones del seu entorn, les persones professionals que realitzen atenció a les dones en situació de violència masclista o qualsevol persona que tingui alguna demanda relacionada amb les violències masclistes. Destacar que les persones que accedeixin al servei de la línia 900 900 120 poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, l'àrab i el xinès. També es pot contactar amb el servei a través de correu electrònic 900900120@gencat.cat

  Per altra banda, els serveis i oficines d'informació i atenció a les dones, que funcionen coordinadament arreu del territori. En aquesta xarxa hi ha els Serveis d'informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables. A la comarca tenim el SIAD de Manlleu i el SIAD Vic-Osona, concretament el SIAD de Vic-Osona des de principis d'any a 31 d'octubre ha atès un total de 426 dones, i un 62,2% d'aquestes dones han estat ateses per violència.

  En l'abordatge de les violències masclistes, i en aquesta integralitat de l'atenció a les dones víctimes de la violència masclista, cal tenir presents els processos de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles. El recurs de recuperació i reparació es concreta en els Serveis d'Intervenció Especialitzada ( SIE), actualment la xarxa de SIE compta amb un total de 17 serveis distribuïts pel territori català.

  Us convidem a consultar les programacions de diferents municipis sumant-nos en un gran altaveu per dir #juntesseremmesfortes, #ensvolemvives, #prouviolènciesverslesdones !

  Programacions:

  Manifest entitats Manifest 25N

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat