• A- A A+

  Lliurament de claus dels habitatges de lloguer assequible a Roda de Ter

  borsa treball imatge

  És el primer municipi d'Osona que gestionarà el lloguer de fins a 8 pisos propietat de la Sareb.

  L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal d’Osona ha col·laborat en la redacció de les bases i el procediment d’adjudicació i, posteriorment, farà el seguiment del contracte mitjançant la borsa de lloguer comarcal.

  Nota de premsa de l'Ajuntament de Roda de Ter - 15 de novembre de 2022

  Roda de Ter es converteix en el primer municipi d'Osona que aconsegueix destinar a habitatges de lloguer assequible i lloguer jove fins a 8 habitatges propietat de la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària).

  Aquest dimarts 15 de novembre s'ha fet al Museu de l'Esquerda l'acte de lliurament de claus als nous llogaters. L'alcalde de Roda de Ter, Roger Corominas, ha dit que és una data «important» pel fet que per primera vegada el consistori gestiona una borsa de pisos de lloguer en un país on, tot i que l'habitatge és un dret, aquest «no està garantit, tot i ser absolutament necessari». En aquest sentit, ha destacat que, tot i que els ajuntaments tenen una capacitat

  «molt petita» en l’àmbit de l’habitatge, aquest mandat s'ha treballat amb

  «determinació» perquè aquestes polítiques donin el seu fruit, tot i el complex procés que ha suposat.

  Es tracta de vuit habitatges, situats al carrer Josep Caminals, cinc dels quals estan destinats a lloguer assequible i dos, per a joves (menors de 29 anys). Un dels pisos està reservat per a Acció Social, pensant en situacions d'emergència. El contracte de lloguer dels adjudicataris és per a 7 anys. Després de signar els contractes de lloguer, des d'ara les famílies ja tenen les claus dels nous habitatges que, prèviament, l'Ajuntament de Roda s'ha encarregat d'arranjar per entregar-los en bones condicions.

  A l'acte d'entrega de claus hi ha participat, a més de l'alcalde de Roda de Ter, la primera tinent d'alcalde, Roser Montané; el segon tinent d'alcalde, Joan Moreno i el regidor d'Acció Social, Toni Mas; el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, i el senador d'ERC, Josep Maria Reniu. La implicació del Consell Comarcal d'Osona i del grup d'ERC al Senat ha estat clau en el procés: l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal ha participat en diverses fases com la redacció de les bases per a la borsa i posterior concurs d’adjudicació, i la gestió dels habitatges; i el grup d'ERC al Senat va ajudar a desencallar les negociacions a través de tràmits i gestions com una pregunta en sessió parlamentària.

  Ajudar a pali·liar la manca d'habitatge de lloguer assequible

   La manca d'habitatge amb un lloguer assequible és una problemàtica important a tot el país. En el cas de Roda de Ter, l'Ajuntament ha volgut començar a actuar en aquest àmbit amb aquest primer paquet de vuit habitatges davant la dificultat per accedir a una llar a un preu raonable. Per això es va establir contacte amb la Sareb, un organisme que va néixer per recapitalitzar les entitats bancàries més afectades per la crisi de 2008 i que gestiona pisos, cases i sòl que havien estat titularitat de la banca.

  A la fotografia els adjudicataris dels pisos amb les persones que els van lliurar les claus, després de l'entrega que va tenir lloc al Museu de l'Esquerda.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat