• A- A A+

    Comencen vuit nous cursos d'acollida a diferents municipis de la comarca

    foto sala plens

    El 28 i 29 de setembre el Servei  d’Acollida i Integració i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona han començat 8 Cursos d’Acollida a diferents municipis d’Osona, amb el primer Mòdul de Català Inicial A1.

    Els cursos es porten a terme a Centelles, l’Esquirol, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora i al Voltreganès.

    Hi participen 115 persones migrades procedents d’Algèria, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Cuba, Equador, Filipines, França, Gàmbia, Geòrgia, Ghana, Guinea, Hondures, Índia, Marroc, Moldàvia, Nigèria, Nova Zelanda, Perú, República dominicana, Romania, Rússia, Senegal, Ucraïna, Veneçuela i  també de diferents punts d’Espanya. Totes que han arribat recentment a Osona, estan alfabetitzades i tenen estudis secundaris, de batxillerat o universitaris.

    Els 8 Cursos d’Acollida tenen una durada de 110 hores i es portaran a terme de setembre a maig de l’any que vé i comptaran amb els Mòduls A1 de Català Inicial i Mòdul B1 De Bàsic 1 de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, el Mòdul B de coneixements laborals i el Mòdul C de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.

    L’adquisició dels coneixements de llengua catalana, de coneixements laborals bàsics i de coneixement sobre la societat catalana i de l’entorn els hi permet integrar-se a la societat catalana i potencia la seva autonomia; i l’acreditació d’aquests coneixements els hi permet obtenir el certificat de primera acollida, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència. A més a més els cursos també són un espai socialitzador i de suport comunitari fonamental en el moment de l’arribada de les persones al municipi.

    Els cursos han estat un èxit pel què fa nombre d’inscripcions i l’alumnat ha començat amb molt entusiasme i il·lusió per aprendre la llengua i la cultura d’acollida.

    Tots els cursos compten amb el suport dels Ajuntaments respectius i el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.

    La imatge és de la presentació del Curs de Sant Pere de Torelló amb el regidor de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló Quim Fité i la responsable tècnica del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal, Mireia Rosés.

    A la fotografia, imatge del començament de curs a Sant Pere de Torelló.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat