• A- A A+

  Creix el nombre d'escoles adherides al programa CUEME

  festival paisatges web

  El programa CUEME (Cultura emprenedora a les escoles) amplia el nombre d’escoles adherides a la comarca, programa gestionat des dels Serveis de Promoció Econòmica i Educació del Consell Comarcal d'Osona.

  La Diputació de Barcelona, a través dels serveis de Promoció Econòmica i Educació del Consell Comarcal, dona suport tècnic i material a les escoles de la comarca per tal que els nens de 5è i 6è puguin realitzar un projecte d’emprenedoria a l’aula.

  Durant un curs escolar, l’alumnat crea i  gestiona una cooperativa escolar amb el  suport de l’escola, l’administració local,  les empreses i altres entitats de la seva localitat. 

  El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

  El Consell Comarcal és referent local i dona suport a aquelles escoles dels municipis de la comarca d’Osona que ho sol·liciten  (si el municipi compta amb 4 o més escoles, llavors ho porta el referent és el mateix ajuntament, com seria el cas de Vic, Manlleu). Així, des del 2016 s’han incorporat al programa  diverses escoles:  Ildefons Cerdà i Sagrats Cors de Centelles; Emili Teixidor i Mare de Deu del Sol del Pont  de Roda de Ter; Institut Escola Josep Ma. Xandri de Sant Pere de Torelló i  l’escola Farigola de Seva.  Això implica la col·laboració del consell comarcal/municipi i/o entitat supramunicipal i centre educatiu en el desenvolupament del programa  i incorporar els valors de l’emprenedoria i la metodologia del Programa a la col·laboració.

  Enguany, amb la incorporació de l’escola Bellpuig de Sant Julià i l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles, són ja 8 les escoles adherides al programa.

  Cap a finals del curs escolar, diferents coopertives es troben en un esdeveniment comarcal per fer la cloenda del projecte.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat