• A- A A+

  Prova pilot d’instal·lació de sistemes de retenció de sòlids als sobreeixidors d’Osona

  noticia 20222707

  El Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb Depuradores Osona SL. i els Ajuntaments de Vic, Sant Julià i Calldetenes, volen posar en marxa una prova pilot per recollir residus sòlids arrossegats en episodis de fortes pluges en tres punts del territori osonenc, dos al municipi de Vic i un a Sant Julià de Vilatorta.

  Quan plou abundantment, molts residus desplaçats per l’aigua acaben a la llera dels rius perquè el sistema de col·lectors no pot absorbir la gran quantitat d’aigua caiguda i no hi ha sistemes de retenció de sòlids als sobreeixidors, provocant un dany significatiu al medi ambient. 

  Existeixen uns sistemes de contenció (malles o xarxes) que es poden adaptar als diferents sobreeixidors capturant els residus sòlids i evitant que acabin al medi. Aquestes malles de retenció s’han utilitzat en altres municipis de la Catalunya Central i han permès evitar que en un sol municipi 3,5 tones de residus acabin al medi. Podeu veure informació sobre aquests sistemes de retenció TecnoGrabber® aquí.

  L’objectiu de la prova pilot és reduir l’impacte ambiental i analitzar que aquest sistema pot funcionar a Osona per recollir els residus que arrosseguen les pluges fortes. També es vol analitzar el seu funcionament i les tasques de manteniment associades, com la freqüència de recollida, els costos econòmics i recursos humans associats, i la reducció d’impacte en el medi.

  Informarem pròximament dels avanços i de les fites assolides.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat