• A- A A+

  L’Associació per a la defensa d'animals d'Osona gestionarà el servei comarcal de recollida d'animals

  ple 26 5

  El Ple comarcal va aprovar per unanimitat el contracte del nou servei d’animals de companyia, un dels punts claus del mandat polític del Consell Comarcal, que donarà servei a 37 municipis d’Osona a partir del juliol.

  El Consell Comarcal d’Osona (CCO) ha adjudicat el servei comarcal de recollida i custòdia d’animals de companyia abandonats o perduts a l’Associació per a la defensa dels animals d’Osona (ADAO). És una de les dues empreses que s’havien presentat a la licitació que començarà a prestar el nou servei a partir de l’1 de juliol. El contracte és de dos any, amb possibilitat de dues prorrogues anuals més, i s’adjudica per un preu de 80.000 euros (+IVA).

  Aquest va ser un dels punts de l’ordre del dia del Ple Comarcal d’aquest dimecres 25 de maig i va ser aprovat per unanimitat per tots els grups polítics. La vicepresidenta tercera, Margarida Feliu, va explicar que ‘és la modificació d’un servei que recull les peticions dels propis ajuntaments’, les prestacions que inclou van ser treballades i consensuades en la Comissió d’estudi constituïda per a la creació del servei, formada per un representant de cada grup polític amb representació comarcal, per representants d’entitats comarcals de defensa dels animals, i personal dels serveis tècnics i jurídics del CCO.

  Com serà el nou servei comarcal?

  Es tracta d’un nou servei més integral que oferirà captura d’animals vius les 24 hores del dia els 365 dies a l’any (a la via pública o a les dependències municipals) a 37 ajuntaments de la comarca -dos més que abans ja que s’hi ha incorporat Sant Bartomeu del Grau i l’EMD de Sant Miquel de Balenyà-. El contracte també inclou la recollida d’animals vius així com la seva recuperació i també els serveis d’acollida, custòdia i adopció.

  Com a serveis complementaris prestats pel Consell Comarcal se seguirà donant assessorament i suport tècnic en temes relacionats amb els animals de companyia i promoció en matèria de tinença responsable. Pel que fa el servei optatiu de creació i manteniment de colònies controlades de gats de carrer -petició expressa per parts dels ajuntaments-, actualment s’està analitzant quina és la millor opció per podar-lo a terme i es preveu poder-lo incorporar en una segona fase.

  Per tal de poder donar un servei comarcal de qualitat, els plecs de clàusules recollien una sèrie d’aspectes que habitualment no es tenen en compte en les licitacions d’aquesta naturalesa, com per exemple disposar d’un etòleg professional per treballar les modificacions de conducta en animals per millorar la seva sociabilització i incrementar les possibilitats d’adopció; disposar d’un protocol per a les adopcions i el seu seguiment posterior; el compromís d’exigir llicència prèvia per a l’adopció de gossos potencialment perillosos; que el veterinari tingui presència física al centre d’acollida; equipar als ajuntaments amb un lector de xips per evitar desplaçaments innecessaris tant d’animals com de propietaris al centre d’acollida, entre d’altres.

  El nou model de recollida de residus, més a prop

  El Ple d’aquest dimecres també va aprovar l’acceptació d’un paquet de delegacions de competències al Consell Comarcal per la prestació del servei de recollida selectiva de residus de 28 municipis de la comarca. Un pas molt important en el marc de la nova etapa de recollida de residus comarcal que s’està gestant. Amb excepció de la CUP que es va abstenir, tots els grups polítics van votar-hi a favor.

  Marc Verdaguer i Joan Carmona s’acomiaden com a consellers comarcals

  La sessió plenària va acceptar la renúncia dels consellers comarcals Marc Verdaguer (Junts x Cat), que feia més de 10 anys que formava part de l’ens comarcal, i Joan Carmona (PSC). A tots dos, se’ls va agrair la seva dedicació i compromís amb la comarca i la feina de tots aquests anys.

  • Visualitza íntegrament la sessió plenària al Canal de Youtube del CCO

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat