• A- A A+

  Es presenta el projecte d'Osona al Món: de la Cooperació a la Justícia Global. Quadern d'estudi i vídeo de difusió

  osonaalmon

  Ahir a la tarda va tenir lloc al Consell Comarcal d’Osona la presentació del projecte d’Osona al Món: de la Cooperació a la Justícia global, un projecte del Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona que ha comptat amb l’ajut de la Diputació de Barcelona i amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

  La presentació va anar a càrrec de Pere Medina i Serrahima, vicepresident segon i conseller delegat de Cooperació, que va explicar que l’objectiu del projecte d’Osona al Món: de la cooperació cap a la justícia és posar en valor les polítiques de cooperació amb majúscules a través de dues eines, el Quadern d’estudi i del Vídeo de difusió mostrant-ne l‘evolució, farcida de reivindicacions civils i fites històriques fins al dia d’avui, i aterrant a Osona, perquè des del Servei de Cooperació s’ha apostat per les polítiques de cooperació. I es vol continuar fent-ho cap a la justícia global, amb el convenciment que des d’Osona podem canviar el món. Volem caminar cap a un món més just, amb menys desigualtats, i on es garanteixin els drets de totes les persones.

  També va intervenir Lali Carrillo, Cap de Secció de Suport Municipal i Estratègia de l’ Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, que ha donat suport al projecte i que va felicitar al Consell Comarcal d’Osona per la iniciativa, per fer política de cooperació des dels ens locals i va convidar a compartir el projecte com a bona pràctica.

  Seguidament Albert Pujol, tècnic del Fons Català de Cooperació va explicar que el FCCD col·labora amb el Consell Comarcal d’Osona des de fa molt temps a través de la convocatòria de subvencions i que també va felicitar la iniciativa.

  Mireia Rosés, responsable del Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona va explicar que el Quadern d’estudi redactat a quatre mans pel propi Servei de Cooperació amb el suport de Dívik mostra l’evolució de les polítiques de cooperació al llarg del temps, el canvi de paradigma cap a la justícia global i les polítiques de cooperació a Osona destinat a ajuntaments, consellers i ONG’s, i el Vídeo te una doble funció: és una eina de sensibilització dirigida a la ciutadania d'Osona i de Catalunya i és una eina formativa dirigida a l'alumnat adult, i que ha estat editat i dissenyat per GS Crea amb la locució de Jacob Valltramunt.

  Finalment Francesc Mateu va fer una xerrada amb el nom “Avancem amb els temps, mantinguem l'essència: El rol de les entitats (o ONG) avui dia”.

  Les ONG’s assistents a l’acte van agrair tant la xerrada com les noves eines per posar en valor les polítiques de cooperació que serviran de base pel Projecte educatiu Osona per la Justícia global que ONG’s i Servei de Cooperació del Consell Comarcal d’Osona portaran a terme aquest 2022 amb el suport de la Diputació de Barcelona.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat