• A- A A+

  Triescape, una nova proposta cultural, històrica i d’entorn a la comarca Osona

   GAS1182

  Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Espinelves, Manlleu i Viladrau estrenen cinc activitats per fomentar el turisme familiar i lúdic, impulsades pel Consell Comarcal

  El Consell Comarcal d’Osona proposa el Triescape: una activitat lúdica basada en la gimcana, la geocerca i l’escape room, que combina naturalesa, patrimoni i cultura i que es durà a terme en cinc municipis osonencs. Aquesta nova proposta neix en el marc del projecte: Osona: paisatge, tradició i cultura, impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat per FEDER i el Pla de Foment Territorial de Turisme a la comarca d’Osona.

  La multiexperiència està pensada per a grups d’entre 2 i 6 persones i s'adreça a tots els públics, posant al seu abast la descoberta de l’entorn a través de jocs cooperatius i innovadors. Amb la iniciativa Triescape, es busca impulsar el coneixement del territori, descentralitzant i diversificant el turisme a Osona.

  Del 16 al 29 de maig es posa en marxa el joc a través d’una campanya gratuïta pensada perquè els habitants dels municipis adherits a la iniciativa puguin provar l’activitat i posar a prova els seus coneixements sobre el seu entorn. Les reserves d’habitants dels municipis protagonistes es vehicularan a través dels mateixos ajuntaments.

  Més endavant, els caps de setmana entre el 4 i el 12 de juny, s’iniciarà la campanya per a tots els públics a través de la qual els turistes allotjats en establiments d’Osona podran gaudir de l’activitat de forma gratuïta, prèvia inscripció. Aquestes reserves es podran fer a través de la web osonaturisme.cat/triescape.

  A partir del 12 de juny el Triescape seguirà en funcionament per a tothom qui en vulgui gaudir. Des d’aquest moment les reserves es duran a terme a través de cadascun dels ajuntaments adherits a la iniciativa.

  Paisatge, tradició i cultura de 5 municipis osonencs

  Cada municipi destaca aspectes d'interès del seu patrimoni natural i cultural: des de fets històrics a personatges destacats, i l’explica a través de tres activitats: geocaching, gimcana i escape room, centrant cada activitat en una vessant concreta del patrimoni. La història de Bernat Codina i “Els Avalots” a Sant Bartomeu del Grau, el Montseny terra de bruixes a Viladrau, Miquel Martí i Pol a Roda de Ter, els arbres gegants a Espinelves i el Ter i l’entorn fluvial a Manlleu són les propostes per descobrir aquests cinc municipis osonencs.

  El Triescape inclou un geocaching per a la descoberta de l’entorn natural del municipi, una gimcana que permet conèixer el centre històric de cada vila i un escape room per conèixer la cultura a través de llegendes i esdeveniments històrics.

  La proposta convida als grups a realitzar en conjunt de tres activitats per viure una experiència complerta, a través d’un mateix fil conductor, amb una durada màxima de 2 hores en total, o gaudir de part de l’experiència amb l’escape room, per una banda, o el conjunt de geocaching i gimcana, per l’altra.

  Per a més informació sobre les activitats es pot consultar el lloc web osonaturisme.cat/triescape, i les reserves es poden gestionar als següents punts:

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat