• A- A A+

  Energia solar per a tothom: un projecte que té com a objectiu reduir la pobresa energètica en les famílies.

  ESPT

  Energia solar per a tothom és un projecte que consisteix a buscar l’apoderament de les famílies i la fomentació de la cohesió social per reduir els casos de pobresa energètica, mitjançant la participació de famílies en la transició energètica local i justa.

  El projecte s’ha basat en el model “Solar for All” de l’estat de Nova York, amb una metodologia basada en una facturació social que redueix la despesa energètica de les famílies a partir de l’energia generada en instal·lacions fotovoltaiques públiques, de la qual les famílies participen i es beneficien.

  L’objectiu principal del projecte és generar noves respostes per erradicar la pobresa energètica mitjançant la consideració de les famílies com a agents actius i no com a consumidors passius.

  Aquesta primera implementació a Europa, ha estat cofinançada per la Fundació la Caixa, el Consell Comarcal d’Osona i Ecoserveis, que tots tres s’han unit per desplegar el projecte a Osona, aprofitant els diferents recursos dels municipis de la comarca per treure’n el màxim de benefici.

  La participació en el projecte és de caire gratuït per a les persones beneficiàries, que a part de rebre una compensació econòmica destinada a cobrir les seves necessitats bàsiques, també entren a formar part d’un programa d’activitats per una nova cultura energètica, d’apoderament i cohesió social al territori.

  Cal destacar els positius resultats obtinguts en aquesta primera implementació: la participació de 30 famílies de 6 municipis diferents de la comarca d’osona, el repartiment d’ingressos amb valor de 3.000 € a les famílies, el desenvolupament  d’eines i activitats per a l’apoderament i sensibilització energètica durant el 2021, l’assistència de més de 50 administracions i entitats a la jornada online que es va organitzar i el protagonisme de famílies en situació de vulnerabilitat en la transició energètica.

  Descobreix el projecte a través del vídeo: https://bit.ly/3FSth8D

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat