• A- A A+

  Cloenda del Mòdul de Català Inicial dels Cursos d’Acollida impulsats pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística a Osona

  web cloenda
  Aquesta setmana s'ha fet la Cloenda del primer Mòdul de Català Inicial dels Cursos d'Acollida que es porten a terme a Centelles, Roda de Ter, Sant Quirze de BesoraVoltreganès i de l'últim Mòdul de Bàsic 1 del Curs d'Acollida per Joves Migrats Sols d'Osona impulsats pel Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal d'Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística a Osona.

  Durant aquesta setmana, 50 alumnes han recollit els seus respectius diplomes d'assistència als Cursos que s'han portat a terme d'octubre a desembre. Aprofitant que estem entrant a les Festes de Nadal, s'ha celebrat la tradició catalana de fer cagar el tió, qui els hi ha lliurat una bossa de roba del Servei d'Acollida i Integració, dissenyada per GS Crea.

  Els cursos han tingut lloc als diversos municipis i un d'àmbit comarcal per a Joves Migrats Sols a l'Edifici del Sucre, amb modalitat presencial i respectant totes les normes de prevenció de la Covid-19, neteja de mans, distancia, mascareta i neteja de l'espai personal, a més de firmar el certificat de responsabilitat. A partir del gener, els cursos continuaran adequant-se a la situació pandèmica. 

  Han participat 70 alumnes procedents d'Algèria, Argentina, Bolívia, Colòmbia, Cuba, Iugoslàvia, Geòrgia, Ghana, Hondures, Índia, Líban, Mali, Marroc, Moldàvia, Nigèria, Pakistan, Perú, República Dominicana, Senegal i Síria, i la majoria d'ells fa menys de dos anys que han arribat a Catalunya. 

  Els 4 Cursos d'Acollida tenen una durada de 106 hores, acaben el maig de l'any vinent i compten amb els Mòduls A.1 i A.2 de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, el Mòdul B de coneixements laborals i el Mòdul C de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.

  L’adquisició dels coneixements de llengua catalana, de coneixements laborals bàsics i de coneixement sobre la societat catalana i de l’entorn els hi permet integrar-se a la societat catalana i potencia la seva autonomia; i l’acreditació d’aquests coneixements els hi permet obtenir el certificat de primera acollida, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència.

  Tots els cursos compten amb el suport dels Ajuntaments i el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya. 

  La fotografía és de la cloenda del Curs de Català Inicial de Centelles amb el vicepresident segon i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones Pere Medina i la directora del Consorci per la Normalització Lingüística d’Osona Assumpta Grabulosa. 

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat