A- A A+
 • La directora de l'ICAEN presenta el nou Decret d'energies renovables al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses

  ongj2

  1 de desembre de 2021 – Informacions diverses als electes de la comarca.

  Informe sobre la modificació del Reglament del Servei d’Assistència Local (SAL)

   

  El vicepresident Carles Banús explica en què consisteix la modificació que es presenta als alcaldes i alcaldesses, que serà aprovada per la propera sessió del Ple comarcal.

  La modificació del Reglament consisteix en ampliar serveis per adaptar-lo a noves necessitats. Els serveis incorporats són els de l’exercici de funcions del càrrec amb habilitació nacional per entitats locals que estan exemptes de tenir aquesta figura i també pels que està previst que hi donem cobertura, amb cofinançament de Diputació de Barcelona.

  Així mateix, hi haurà places d’enginyer i arquitecte, assistència jurídica i defensa lletrada, assistència tècnica en matèria d’obres, redacció de projectes i també assistència informàtica, en gestor d’expedients, model set-Diba, que és el que implanta la Diputació.

  Aquest servei es prestarà en dues formes diferents: mitjançant conveni, que és el que es pot entendre com a servei regular i serveis en casos puntuals o extraordinaris. Els serveis que es prestin mitjançant conveni es cofinançaran amb la Diputació de Barcelona i està previst que hi hagi un cofinançament també amb la Diputació de Girona pels municipis d’Espinelves, Vidrà i Viladrau.

  Informe sobre la pròrroga del Pla comarcal d’orientació sexual, identitat i de gènere, i Informe de la pròrroga del Pla d’igualtat de gènere d’Osona.

   

  M. Teresa Espadaler, consellera delegada de Joventut i Polítiques d’igualtat, explica el perquè de la pròrroga; els 2 Plans es van fer l’any 2015 des de l’Oficina del VicDones-SIAD Osona amb el suport de la Diputació de Barcelona i entitats especialitzades. Posteriorment, es van enviar als ajuntaments de la comarca amb la finalitat que si poguessin adherir.

  L’any 2020, amb la pandèmia provocada per la covid-19 i alguns problemes de personal afegits, les tasques de l’oficina es van veure desbordades, motiu pel qual ara se sol·liciten aquestes pròrrogues.

  Informe sobre els plans d’emergència de sequera dels abastaments en alta d’Osona Sud i Osona Nord-Voltreganès.

  Aquest punt l’explica Gemma Arrom, gerent de l’empresa mixta Aigües d’Osona.

  La llei obliga a municipis de més de 20.000 habitants o abastadors en alta que cobreixin un nombre igual d’habitants, a disposar del pla d’emergència en cas de sequera, adaptats al Pla Hidrològic Nacional i al Pla especial de sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua, amb l’objectiu d’identificar i caracteritzar possibles situacions així com l’establiment de mesures per minimitzar els seus efectes.

   A Osona, afecta els abastaments d’Osona Sud, que dona servei a uns 75.000 habitants i a l’abastament d’Osona Nord-Voltreganès, amb 25.000 habitants aproximadament.

  Aquests projectes tenen ja l’informe favorable de l’ACA, s’han presentat als municipis corresponents i, després de la informació que es dona als alcaldes i alcaldesses es portarà a l’aprovació del Ple.

  La directora de l’ICAEN, Marta Morera, presenta el nou Decret d’energies renovables.

   

  La directora explica la modificació, aprovada ahir mateix pel Parlament de Catalunya, del Decret llei 16/2019, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables.

  En paraules de Marta Morera, es tracta de definir quin model energètica volem pel país. El full de ruta que presenta consta de 6 punts ben definits:

  • Decret Llei
  • Les oficines comarcals de transició energètica
  • El Pla territorial sectorial per la implantació de les energies renovables
  • El projecte de llei per la transició energètica
  • L’estratègia de la bioenergia
  • La creació de l’energètica pública

   

   

   

  Veure gravació de la sessió https://www.youtube.com/watch?v=f8eNd_di64M

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat