• A- A A+

  El Consell Comarcal d’Osona s’adhereix al Manifest del #25N: Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

  25 N

  El 25 de novembre se celebra el Dia internacional contra les violències masclistes. Aquesta celebració té la finalitat de denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques per a la seva erradicació.

  Les dades ens mostren, que des de principis del 2021, 69 dones han estat assassinades a l’Estat  Espanyol i 13 dones a Catalunya, segons dades de la plataforma feminicidio.net, són més de 1000 les dones assassinades des del 2003, any en que s’inicia la seva comptabilització. Destacar, i denunciar,  també la violència vicària, un tipus de violència masclista, que s’exerceix contra terceres persones, habitualment els fills i filles, amb l’únic objectiu de continuar maltractant la mare. S’acostuma a fer enmig dels tràmits de separació o divorci. Des del 2013, quan van començar les estadístiques, a tot l’Estat Espanyol  han mort 42 menors per violència vicària. Les violències masclistes són una realitat i, per tant, l’autodefensa feminista és un dret ineludible.

  Es comunica que un any més, el Consell Comarcal d’Osona s’adhereix al manifest unitari consensuat pel govern de la Generalitat de Catalunya, les diputacions, l'Ajuntament de Barcelona, l'FMC i l'ACM i la Delagació del Govern a Catalunya, que es focalitza en les violències sexuals, les generacions més joves, la rellevància i coratge del moviment feminista i la sororitat, entre d'altres. 

  Adjunt, podeu consultar el manifest del #25N 

  Amb motiu del #25N volem fer ressó del codi d'avís que s'ha popularitzat els darrers mesos, que permet a les dones víctimes de violència masclista demanar ajuda d'una forma discreta. Es tracta d'un gest amb les mans que consta de dos passos. 

  (1) Mostrar el palmell de la mà amb el dit polze al centre

  (2) Amagar el dit amb el palmell 

  1

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat