A- A A+
 • El Consell Comarcal i la Cambra de Comerç presenten les línies d’ajut per estalvi i eficiència energètica de l’ICAEN

  noticia-ccosona-01

  Més de 85 persones assisteixen a la presentació de les línies d’ajut per estalvi i eficiència energètica de l’ICAEN per aquest 2011.

  L’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona, la Delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut Català de l’Energia, van organitzar, el passat dijous 14 de juliol, una jornada tècnica on es va presentar un avanç de la convocatòria d’ajuts d’estalvi i eficiència energètica pel 2011.

  La jornada, que va tenir lloc a la sala Sert de l’Edifici del Sucre, va ser presentada pel Sr. Josep Pujades de la Cambra i el Sr. Eduard Botey del Consell, i seguidament la tècnica de l’ICAEN, la Sra. Anna Garriga, va presentar les 28  línies d’ajut que podran ser susceptibles de subvencions aquest 2011. Es va presentar un avanç de la convocatòria que està prevista que s’obri durant el mes de setembre.

  La convocatòria esta destinada a un ampli marc d’actuacions que afecten a la indústria (cogeneració, incorporació de tecnologies eficients, auditories energètiques...), al transport (renovació de parc de vehicles, sistemes de bici pública, punts de recàrrega elèctrica, plans de mobilitat urbana...), a les explotacions agràries (introducció tecnologies eficients, auditories energètiques...) i als serveis públics (millores en els sistemes de depuració d’aigües, millores en l’enllumenat públic...). 

  Una de les novetats destacades serà el nou sistema de tramitació de les ajudes, el qual es realitzarà de forma telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT), que agilitzaran i facilitaran d’aquesta forma el procediment. 

  Pel que fa a les línies corresponents a la ordre de renovables, aquesta ordre està condicionada a la signatura d'un conveni entre l'IDAE i l'ICAEN. La signatura d'aquest Conveni està pendent de la finalització de les gestions per part de l'IDAE i per tant aquest any, no es pot garantir la publicació de la convocatòria dels ajuts. I per aquest motiu durant la jornada no es va parlar d’aquesta línia. 

  La jornada va despertar un important interès, entre els assistents unes 85 persones, hi havia representades les principals empreses en matèria d’estalvi i eficiència energètica de la comarca, empreses especialitzades en enllumenat, tècnics municipals i particulars interessats en realitzar actuacions en aquest sentit.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat