• A- A A+

  Osona Acció Social crea la jornada “Per uns serveis de qualitat, pròxims i al costat de les persones”

   

  logov processossel

  El passat dijous, 27 de maig, va tenir lloc a l’Auditori de l’edifici El Sucre la jornada “Per uns serveis de qualitat, pròxims i al costat de les persones”, organitzada per  Osona Acció Social.

  L’acte va ser presentat pel president del Consoci d’Osona Serveis Socials (COSS), Rafa Cuenca. Seguidament, Xavier Costa, assessor i dinamitzador de projectes empresarials amb la filosofia NER,  va presentar la ponència ““L’Evolució de les Organitzacions. Com des del nostre propòsit i de la consciència podem contribuir a un Món Millor”.

  Anna Rufí i Sílvia Madrid, directores tècniques d’Osona, Acció Social, van presentar els resultats més rellevants del 2020, juntament amb el Catàleg de Serveis d’Acció Social. D’aquests resultats podem remarcar que hi ha hagut un total de 1.410 atencions als municipis d’Osona de persones ateses per problemàtica de violència de gènere, 51 joves extutelats migrats sols atesos a tot Osona, 81 casos atesos al servei de mediació familiar i comunitària, unes 2.470 persones ateses pels serveis socials bàsics, 442 ajuts d’urgència social, 52 persones en pisos d’urgència social, més de 400 infants atesos entre EAIA i SIFE, més de 3.700 persones ateses amb grau de dependència per al programa PIA i més de 2.000 alumnes al programa INTABOO.

  Així mateix, es va fer es va fer un cafè-tertúlia de participants en programa d’inserció laboral per a col·lectius vulnerables, seguit de la lectura del manifest “Els serveis socials al costat de les persones”, amb un clar missatge de que estem al costat de les persones, a més de donar valor i visibilitat a la feina dels i les agents socials com a agents de canvi i com a professionals que treballem amb les relacions, el vincle i el suport a la comunitat des del reconeixement social. També es van fer certes demandes a les institucions i administracions per apostar pel sistema de benestar social, que es doti de més recursos econòmics i professionals i que es prioritzin certs projectes urgents per eliminar les desigualtats. Finalment, es va demanar establir un sistema que s’adapti a les persones, i no que les persones s’hagin d’adaptar al sistema.

  Per concloure l’acte, es va realitzar una foto aèria de grup amb drone, al davant del Consell Comarcal d’Osona.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat