A- A A+
 • Cloenda del curs "Lletres per tothom" del CCO a Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló

  logo SPlens votant 1 

  Aquesta setmana ha tingut lloc la cloenda dels tres cursos del programa Lletres per tothom que el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha portat a terme a Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló per aquest curs 2020-2021.

  L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura (de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals) o que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua.

  El programa el coordina el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i la formació va a càrrec del Centre formatiu Traça, experts en alfabetització de persones adultes i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

  Els cursos tenen una durada de 120 hores i hi han participat 46 alumnes, la majoria dones d’origen amazic que no van tenir l’oportunitat d’escolaritzar-se de petites, però també persones d’altres col·lectius que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua.

  Aquest és el segon any del programa Lletres per Tothom en temps de pandèmia, programa que s’ha portat a terme igualment pel benefici instrumental, social i emocional que genera, respectant totes les mesures sanitàries. En el cas d’aquest curs acadèmic s’ha dissenyat el programa en modalitat semipresencial, fent dos grups per municipi i alternant una setmana presencial i l’altra telemàtica.

  En les diferents cloendes, l’alumnat s’ha mostrat molt satisfet del programa recalcant que la millora de la lectura, escriptura i oralitat de la llengua els permet ser persones més autònomes en els diferents àmbits del seu dia a dia.

  La responsable del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, Mireia Rosés, ha explicat a les persones que han fet la formació que, per tal d’obtenir el Certificat d’Acollida de la Generalitat durant els mesos de maig i juny es farà una extensió formativa i s’impulsaran dues edicions del Mòdul de Coneixement de la Societat Catalana i de Coneixements laborals pels alumnes que encara no l’hagin cursat.

  La imatge és de la cloenda de Roda de Ter on hi han participat el vicepresident segon i conseller delegat d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, Pere Medina, que ha encoratjat a continuar la formació amb el Mòdul de Coneixement de la Societat Catalana, el regidor de Cultura i Participació de l’Ajuntament de Roda de Ter, Roger Canadell, que ha felicitat tothom per la seva implicació i participació, i la directora del Centre formatiu Traça, Núria Suriñach, que s’ha mostrat satisfeta de com s’ha desenvolupat el programa.

  De cara al curs 2021-2022 es preveuen noves edicions del programa Lletres per Tothom en aquests municipis i el formulari d’inscripció ja està actiu en aquest enllaç: https://forms.office.com/r/RQgHXMaQ64

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat