A- A A+
 • Inici de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" al CNL d'Osona

  Abril cnlosona

  L’objectiu principal de la campanya és recuperar quinze mots, els quals es comencen a oblidar.

  Durant tot el mes d’abril s’exposaran als comerços osonencs els cartells de la campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”. Aquest any, el contingut de la campanya constarà de quinze parelles de sinònims, tenint en compte que una de les paraules de cada parella és un mot que comença a oblidar-se. D’aquesta manera, es compleix un altre dels objectius de la campanya: sensibilitzar els ciutadans de la riquesa lingüística i posar en valor el coneixement de paraules que ja no usem gaire o poc i que, en canvi, eren d’ús habitual en les generacions més grans.

  Un altre dels objectius d’aquesta actuació és posar la llengua a l’aparador de les botigues dels municipis osonencs de Vic, Manlleu, Torelló o Centelles, i també de molts altres pobles que s’han sumat a la iniciativa, com Tona, Prats de Lluçanès, Olost, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Vicenç de Torelló, Cantonigròs, L’Esquirol, Seva, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Roda de Ter, Taradell, Sant Quirze de Besora, Sant Bartomeu del Grau i Alpens.

  Igualment, els cartells de la campanya tindran una presència a les xarxes socials del CNL d’Osona amb l’etiqueta #alabril21, a Facebook, Twitter i Instagram, a les quals cada dia es publicarà un cartell, des del mateix dia 1 d’abril. També se’n publicarà un cada dia al blog “Ets i uts”.

  Lligat a aquesta campanya, es realitza el concurs corresponent, en el qual es tracta d’aparellar les quinze paraules sinònimes que contenen els trenta cartells. Es pot participar en el concurs emplenant el formulari corresponent que trobareu al blog “A l’abril, cada paraula val per mil”, a partir del 12 d’abril. A banda d’emplenar el formulari, també podeu descarregar-vos i imprimir-vos la butlleta del concurs i portar-la a les bústies habilitades del CNL d’Osona, de la Biblioteca de Manlleu o de Torelló.

  Podeu consultar tota la informació de la campanya i les bases del concurs al mateix blog. Us animem a participar-hi i cercar les parelles de mots que trobareu als comerços a partir del 6 d’abril, fent que no perdem la gran riquesa lingüística de la nostra llengua.

  Aquesta campanya ha estat realitzada amb la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, el Consell Comarcal d’Osona, l’empresa Osonament i les associacions de comerciants de Vic (Vic Comerç), Manlleu (MAB Manlleu i Mercat Municipal), Torelló, Centelles i l’associació de botiguers Tona Punt de Comerç i Serveis. També hi col·labora El9Nou amb la difusió d’un joc amb paraules de la campanya durant quinze dies.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat