A- A A+
 • El Consell Comarcal d'Osona dona suport a la campanya de sensibilització de la Covid

  DSC01262 web 

  Diverses autoritats d’Osona i la Catalunya Central remarquen que la comarca està malament a nivell d’indicadors Covid, i que no es pot abaixar la guàrdia encara que es relaxin les mesures.

   

   

  El passat dimecres dia 24 de març es van reunir el President del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la delegada de Salut i gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, i la subdirectora de Salut Pública de la Regió Sanitària Catalunya Central,  Imma Cervós, per presentar la campanya de sensibilització “No abaixem la guàrdia”, de l’Ajuntament de Vic.

  Aquesta campanya sorgeix de les dades epidemiològiques, especialment singulars, de la comarca d’Osona, que des dels inicis de la pandèmia té uns indicadors més elevats que la mitjana a Catalunya i que, actualment, la corba es troba en una “meseta” que cal abaixar al més aviat possible, i més encara amb la Setmana Santa i el Mercat del Ram a tocar; segons l’alcaldessa, “hem de fer tot el possible per no penedir-nos del Mercat del Ram ni de celebrar la Setmana Santa”.

  Així doncs, el president del Consell Comarcal recorda que “encara que el Govern relaxi les mesures, a Osona no estem bé”, i recalca que la situació a la comarca “és preocupant”. A més, ha recalcat que “les dades fiables s’han d’anar a buscar a la comarca”, referint-se a la premsa local, ja que són les dades que més rellevància tenen per als osonencs i les osonenques. També ha posat èmfasi a la web del Consell Comarcal, on hi ha un apartat de Covid-19 amb dades actualitzades, municipi a municipi, dels casos positius de Covid, a més d’informació de suport per a tot tipus de col·lectius.

  Teresa Sabater, per la seva banda, ha donat un missatge sensibilitzador a la població, afirmant que “tenim la oportunitat com a ciutadans de mostrar responsabilitat per poder flexibilitzar les mesures”. L’explicació de les dades epidemiològiques osonenques, segons la delegada de Salut, es deu a múltiples factors, com que “el teletreball a Osona no és factible en alguns sectors”, les dificultats en el compliment de quarantenes, la vulnerabilitat social o la soca britànica. Finalment, recorda també que “l’esforç és individual i col·lectiu”.

  Per últim, Imma Cervós ha afirmat que “el 80% dels brots a Osona són d’origen familiar”, amb bombolles que es trenquen per culpa de trobades familiars i fan que la capacitat d’infecció sigui molt més elevada.

  Finalment, s’han projectat un seguit de vídeos que recullen testimonis de persones a qui la pandèmia ha tocat de molt a prop, i s’ha emplaçat a la gent a ampliar aquests testimonis, ja que com més missatges es tinguin, més potent pot ser la campanya. A més a més, s’han repartit pamflets amb informació rellevant relativa a la pandèmia.

  Aquesta campanya té com a objectiu reforçar la crida a la prudència, recalcar que Osona té unes dades que no conviden a flexibilitzar més les mesures, que cal estar alerta i no relaxar-nos en aquests dies de festivitat. Tot i així, no s’ha valorat prendre mesures específiques per a la comarca.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat