A- A A+
 • Èxit de participació en una xerrada sobre violència sexual. Activitat relacionada amb el 25N

  Foto TIAF 

  Emmarcada en la campanya del Dia contra les Violències Masclistes, dilluns 23 de novembre va tenir lloc la xerrada “La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual”, a càrrec de Nerea Barjola.

  Nerea Barjola és feminista, activista, escriptora, doctora en feminismes i gènere, i autora de Microfísica sexista del poder. El caso Alcàsser y construcció del terror sexual. Va exposar com les narratives i les representacions de les violències sexuals als mitjans de comunicació són una estratègia política per instaurar en les vides i cossos de les dones el terror sexual. A la seva exposició va instar a la necessitat d’analitzar des d’una mirada feminista les narratives sobre les violències sexuals, d’altre forma només es perpetua la responsabilització de les dones de les violències viscudes i la legitimitat dels homes a exercir-les. Parteix de la importància de donar agència a les dones perquè deixin de ser concebudes socialment com a objectes a disposició dels subjectes que, en el cas del patriarcat, són els homes.

  La xerrada es va fer en format webinar i va tenir una participació de 56 persones amb una mitjana d’edat de 42 anys essent la persona més gran de 67 i la més jove de 23. El 89,29% de les persones van ser dones i el 58,93% persones d’Osona (Centelles, Els Hostalets de Balenyà, Malla, Manlleu, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Taradell, Tona, Torelló, Vic).

  Des de l’organització (Ajuntament de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic, Mancomunitat la Plana i Consell Comarcal d’Osona), es valora positivament la ponència i la participació. I tot i la situació actual, la realització on line de l’activitat ha permès que arribi a moltes més persones, tant d’Osona com de fora de la comarca.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat