A- A A+
 • El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona posa en marxa nous cursos

  logov processossel

  Del 21 de setembre al 13 d’octubre el Servei  d’Acollida i Integració ha reiniciat els cursos del programa d’alfabetització Lletres per Tothom i els Cursos de Català Inicial, en total 6 cursos i 75 alumnes, redissenyant el projecte en cada cas per aplicar totes les mesures de prevenció sanitària a causa de la covid-19.

  El programa d’alfabetització Lletres per Tothom, que el Consell Comarcal impulsa conjuntament amb el Centre formatiu Traça i el suport dels ajuntaments on es porta a terme, Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló, té una durada de 120 hores i té per objectiu promoure l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger.

  Els tres cursos de Lletres per Tothom s’han dissenyat en modalitat dual semipresencial per tal de respectar l’aforament dels espais tenint en compte la distància preventiva; així s’han fet dos grups per nivell que s’alternen setmanalment: formació presencial (curricular) una setmana, i formació online ( conversa) la setmana següent, havent-hi un total de sis grups, 43 persones, que es porten a terme de setembre a abril-maig de 2021.

  També s’han posat en marxa cursos de català inicial als municipis on hi ha hagut més demanda d’alumnes en resposta a la difusió del formulari online de l’estiu passat.  Concretament s’han iniciat formacions modalitat dual al Voltreganès amb el suport del Consorci de Normalització Lingüística i a Roda de Ter amb una durada de 45 hores, també a Sant Bartomeu del Grau amb una durada de 90 hores. Un total de 32 alumnes que acaben a finals d’any, tot i que la voluntat és poder-los continuar amb la resta de mòduls del Curs d’Acollida.

  En tots els casos s’ha aplicat el protocol de prevenció de la covid-19 que requereix presa de temperatura, neteja de mans, distància, mascareta i neteja de l’espai personal, a més de signar el certificat de responsabilitat.

  Els cursos d’alfabetització es porten a terme a la Sala dels Torners a Sant Pere de Torelló, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Calldetenes i a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Roda de Ter; els de Català a l’Escola d’Adults de Les Masies de Voltregà, a l’Escola de Música de Roda de Ter i a l’Espai El Casal de Sant Bartomeu del Grau, espais grans amb ventilació. Tot i així, com que la formació és dual, als alumnes se’ls explica el funcionament de l’aula virtual i de les eines telemàtiques des del principi (Zoom, Meet, WhatsApp etc.) per aplicar-les durant el curs i també per estar preparats en el cas d’un possible confinament temporal i poder continuar amb la formació.

  Tots aquests cursos compten amb finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat