A- A A+
 • Ple del Consell Comarcal d'Osona, sessió ordinària 30 de setembre de 2020

  logov processossel

  30 de setembre de 2020 – El Ple del Consell Comarcal d’Osona es va reunir ahir, 30 de setembre, una vegada més en format telemàtic, amb l’assistència de gairebé la totalitat de consellers i conselleres comarcals.

  En aquesta sessió ordinària es va aprovar l’inici de tramitació del Programa d’Actuació Comarcal (PAC), entre d’altres.

  El Ple va aprovar per majoria absoluta la moció presentada per l’equip de govern  “Moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya”

  La sessió, que es va poder seguir en directe mitjançat enllaç amb el youtube del Consell Comarcal, contenia 21 punts a l’ordre del dia i 2 més que van entrar per urgència, i es van aprovar gairebé tots per unanimitat.

  El president Joan Carles Rodríguez va explicar, com ja havia fet en la sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, l’inici de tramitació del Programa d’Actuació Comarcal. Rodríguez va dir que és un document realista i realitzable amb serveis per tots els ajuntaments de la comarca, "en el Pacte de Govern d’aquesta legislatura ja es va dir que es volia treballar per tots els ajuntaments d'Osona".

  A continuació, el president va detallar les línies estratègiques que el PAC defineix. Els principals punts són:

  Els Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD)

  El Servei de recollida de residus

  El Servei d’Animals de companyia

  El Servei d’aigua en baixa i clavegueram

  El Servei d’Assisència Local (SAL)

  Els 2 consellers comarcals de la CUP es van abstenir en els punts relatius a la creació d’una Comissió d’estudi per a la modificació del SAD i l’adhesió del CCO al Consorci de Salut i Atenció Social de Catalunya, amb l’argument que, "tot i que valorem positivament que el servei d’encamini cap a una gestió pública, ens abstindrem en l'aprovacio a corre-cuita d'ahesió al Consorci".

  Per la seva banda, el grup comarcal del PSC, amb 3 consellers, es va abstenir en la votació a la moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat. El seu portaveu va dir que el grup "respecta les decisions judicials, el conflicte forma part d’una estratègia partidista i el que Catalunya necessita és obrir una nova etapa".

  Enllaç al vídeo de la sessió: https://youtu.be/55FK6RtRm7Y

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat