A- A A+
 • Intèrprets del Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal d'Osona col•laboren amb l'equip de Salut que fa cribratges massius a Vic

  logov processossel

  El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya porta a terme, des d’avui dimecres i fins divendres, al barri del Remei de Vic, un cribratge massiu als veïns de 15 a 45 anys, sense símptomes de Covid-19.

  Aquestes proves, totalment gratuïtes i que ja s’han fet en altres poblacions de Catalunya, es fan a poblacions o barris amb un alt risc de contagi amb la finalitat de detectar possibles positius que, sense saber-ho, puguin estar transmetent el virus i frenar, d'aquesta manera, la cadena de contagis.

  Tenint en compte que al barri del Remei de Vic hi ha un percentatge elevat de població jove d’orígens diversos, el Comitè dìmplantació del cribratge massiu va sol·licitar al Consell Comarcal d'Osona la coordinació del servei d'interpretació.

  Els intèrprets que formen part de l’equip estaran presents els tres dies que dura la prova. Tenen coneixements d'àrab, amazic, punjabi, hindi, urdú, akan, anglès, fula, wolof i francès, que són les llengües maternes de la majoria dels veïns del barri. A més de la feina de traducció, els intèrprets, referents de les seves comunitats, faran difusió del cribratge per tal que l'assistència sigui massiva.

  Les proves es porten a terme avui dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 d’agost, de 8.30 a 13h i de 15 a 20h a l'Espai Comunitari, al Passeig de la Generalitat, 33, de Vic. Des de les administracions implicades s'anima a assistir-hi a  tots els veïns que compleixin els requisits.

  A la fotografia, l'equip d'intèrprets del Consell Comarcal d'Osona amb el president Joan Carles Rodríguez.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat