• A- A A+

    Consell Comarcal d'Osona i Ajuntament de Vic presenten el Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire d'Osona

    logov processossel

    22 de juliol de 2020 – Es presenta el Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat de l’Aire d’Osona.

    Pla d’Acció impulsat per la Taula de la Qualitat de l’Aire d’Osona, creada el mes de setembre de l’any passat en sessió reunida a l’Ajuntament de Vic que té per objectiu la millora de la qualitat de l’aire a la comarca d’Osona pel període 2020-2025, desenvolupant i aplicant aquelles actuacions que tenen una major incidència amb la reducció de la contaminació atmosfèrica i amb la millora de la qualitat de l’aire.

    Amb el suport de la Diputació de Barcelona i la supervisió de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic i una taula tècnica formada per persones de diferents municipis de la comarca com Vic, Manlleu, Roda de Ter, Torelló, Tona, Mancomunitat La Plana i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, l’empresa Anthesis La Vola ha elaborat aquest document en el que també hi han participat diferents entitats del territori.

    La comarca d’Osona té una situació geogràfica i climàtica molt complexa que provoca episodis importants de contaminació atmosfèrica en diferents èpoques de l’any. Aquest és el motiu que ha portat a diferents administracions a ajuntar esforços per a l’elaboració d’una Pla de treball que ha de servir com a guia per emprendre mesures i millorar la qualitat ambiental de la comarca.

    La presentació de la sessió celebrada ahir va anar a càrrec de Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona, Albert Castells, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic i Maria Llorenç, tècnica responsable de Qualitat Ambiental de la Diputació de Barcelona; sessió convocada amb l’objectiu de presentar als municipis i entitats el document final, hi van assistir 15 persones de forma presencial i 26 més a distància.

    Xavier Codina, d’Anthesis La Vola, com a redactor del Pla, en va fer un resum i va explicar les línies bàsiques i també va detallar les 47 accions/mesures de millora que s’haurien d’implantar els propers 5 anys a la comarca.

    El Pla està publicat a la web del Consell Comarcal d’Osona, apartat Agenda 2030, així com també la diagnosi de la situació de la comarca i les accions previstes per a complir amb els objectius previstos.

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat