A- A A+
 • Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona-sessió 10 de juny de 2020

  logov processossel

  El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca d’Osona es va reunir dimecres, 10 de juny, en sessió ordinària, combinant la presència física i l’assistència telemàtica.

  La sessió es va fer a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici El Sucre,a fi de mantenir la distància de seguretat entre els assistents, una trentena d’alcaldes i alcaldesses de la comarca.

  El CAO va aprovar una moció sobre la creació l’Agència de la Natura de Catalunya i la informació sobre el Servei d’Assistència Domiciliària (SAD).

  La creació de l’Agència de la Natura es va aprovar després de diverses intervencions d’alcaldes en què van deixar palès el seu desacord en la manera com el govern ha elaborat la llei, sense comptar amb el territori. Els alcaldes de Vilanova de Sau i Vidrà, entre d’altres, van dir que se’ls va informar tard, que no s’ha comptat amb la participació d’entitats del territori i que per pobles petits serà una ruïna, tot i deixar clar que no estan en contra de la creació de l’Agència, però sí en la manera com s’ha fet.

  A continuació es va donar informació sobre el Servei d’Assistència Sanitària de la comarca. La proposta presentada a la sessió anava en el sentit d’expressar el reconeixement a la bona gestió que es fa diàriament  i a donar suport als professionals, en especial als que presten atenció directa així com demanar recursos a la Generalitat. Es va aprovar per unanimitat.

  Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal va remarcar que a Osona, aquestes serveis són prestats conjuntament per les 4 Àrees Bàsiques més els municipis que fan gestió pròpia, posant en valor que és un servei de comarca i la satisfacció per part dels usuaris i usuàries.

  El servei acumula un dèficit econòmic agreujat per la situació causada per la pandèmia. En diferents reunions polítiques entre les àrees bàsiques i alcaldes/alcaldesses s’ha acordat demanar una aportació econòmica als ajuntaments. El Consell Comarcal aportarà formació als treballadors i treballadores del servei i ha redactat un model de conveni per l’aportació que podrien fer els ajuntaments.

  Rodríguez va comentar que fins i tot el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va dir que saben que a Osona és la única comarca en què totes les Àrees Bàsiques presten el servei de manera conjunta i que podria ser un model a seguir.

  Sessió informativa del conseller d’Educació

  Un cop acabada la reunió ordinària, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, va parlar en sessió informativa, sobre emergència educativa i l’obertura de les escoles el proper mes de setembre. El conseller va respondre les qüestions que van plantejar diversos dels assistents.

  Josep Bargalló va signar el Llibre d’Honor del Consell Comarcal d’Osona i es va reunir amb alguns alcaldes que prèviament ho havien demanat.

  Enllaç al vídeo de la sessió https://www.youtube.com/watch?v=CDEbUgxIQvI

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat