A- A A+
 • Finalitza la 1a edició del programa Lletres per Tothom en modalitat dual

  Foto Cloenda LlxT

  Lletres per tothom és un programa del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, d’alfabetització i de millora de la lectura i l’escriptura de la població estrangera.

  Les alumnes dels cursos de Calldetenes, Roda de Ter i Sant Pere de Torelló han elaborat un vídeo com a cloenda de la 1a edició del programa en modalitat dual: va començar l’octubre de l’any passat de forma presencial i ha acabat online a través d’una aula virtual. Amb un total de 53 alumnes de procedència diversa, el programa ha tingut una durada de 120 hores a cada municipi de les quals un 80% han estat presencials i un 20% online.

  La valoració de l’exeperiència en línea ha estat molt positiva ja que s’ha pogut oferir una aula virtual amb recursos pedagògics atractius i participatius als alumnes que disposaven de connexió wifi, la majoria, i pels que no en disposaven, un 10% aproximadament, s’hi ha treballat a través d’un pla de treball paral·lel via correu electrònic o whatsapp. Ha estat una eina de suport emocional col·lectiva pels moments de confinament i incertesa provocats per la Covid-19 així com una eina d’alfabetització digital i en noves tecnologies.

  Durant el temps d’aula virtual els tres grups van realitzar un poema col·lectiu en format vídeo amb motiu de la Diada de Sant Jordi i, també, com que han acabat el curs en ple mes del Ramadà i moltes de les alumnes són musulmanes, va sorgir la idea de donar a conèixer com ho viuen a través d’un vídeo de sensibilització per mostrar els plats tradicionals que preparen pels Íftars, l’àpat que trenca el dejuni, tot treballant les receptes a classe virtual i animant als amants de la cuina a provar de fer-les. Podeu veure el vídeo aquí.

  L’alumnat ha mostrat molt interès, satisfacció i agraïment pel curs i, sobretot, per l’opció que s’hagi pogut continuar oferint en línia, satisfacció compartida pels organitzadors, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Centre Formatiu Traça.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat