A- A A+
 • Sessió telemàtica del Ple del Consell Comarcal d’Osona – sessió extraordinària.20.5.20

  logov processossel

  En data d’ahir, 20 de maig de 2020 es va celebrar sessió extraordinària del Ple del Consell Comarcal d’Osona.

  La sessió es va celebrar per 2a vegada via telemàtica, mitjançant la plataforma zoom, amb l’assistència de 30 dels 33 consellers comarcals.

  Tos els punts de l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat dels assistents excepte l’aprovació de la modificació dels estatuts de l’empresa Onaigua, EPEL, Entitat pública empresarial local i l’aportació de fons patrimonial a aquesta mateixa empresa per la via de l’endeutament.

  En aquests dos punts els 3 consellers del grup comarcal del PSC es van abstenir. Segons el conseller Antoni Poyato, portaveu del grup, el motiu de l’abstenció és el fet que aquests dos punts no s’hagin parlat en un Consell d’Administració i que, al seu entendre, la modificació dels estatuts pel que fa a l’aspecte de la subcontractació d’alguns serveis, tot i entredre’l, “podria encarir algun d’aquests serveis”. En el cas de l’aportació de fons patrimonial, Poyato diu que no queda clar qui ho pagarà al final “hi veiem improvisació”.

  El conseller delegat de Cicle de l’Aigua, Èric Sibina, va explicar el perquè de la modificació dels estatuts: per una banda, la necessitat de nomenar un funcionari públic com a secretari del Consell d’Administració i, de l’altra, habilitar que l’entitat pugui adjudicar a tercers, públics o privats, serveis que constitueixin objecte de les seves activitats. Pel que fa al finançament, Sibina va comentar que es discutirà properament en un Consell d’Administració.

  El portaveu del grup comarcal de la CUP, Jordi Casanova, tot i votar a favor dels 2 punts en qüestió, va dir que, en el cas de la subcontractació de serveis “estaran alerta, que sigui la menys possible” i pel que fa a l’endeutament,  Casanova va dir que entenen que es demani el crèdit però avisa que “si no es troba el finançament, podria crear conflicte”.

  En la mateixa sessió es va aprovar per unanimitat la incoació d’un expedient de determinació nou model de gestió comarcal del servei de residus i creació d’una comissió d’estudi.

  La vicepresidenta de l’àrea, Margarida Feliu, va comentar que estem davant un nou repte, l’abril del 2021 cal un nou model de gestió dels residus que s’ha d’emmarcar en les directrius europees.

  Així, la nova Comissió d’estudi tindrà per finalitat vetllar perquè les actuacions se segueixin d’acord amb les línies marcades per la normativa comunitària.

  En aquest punt el conseller delegat de Cicle de residus, Albert Castells, va prendre la prendre la paraula per posar en valor la feina que durant el període de confinament han estat fent els treballadors de la  recollida, servei essencial que no ha deixat de funcionar en cap moment.

  Enllaç a la gravació:

  https://www.youtube.com/watch?v=74560a-E1pc

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat