A- A A+
 • Jordi Bruch visita les instal·lacions d'Osonament

  WhatsApp Image 2020 01 29 at 13.36.54 4El passat dimecres 29 de gener, el conseller delegat de Promoció Economica i Consum, Jordi Bruch va visitar les instal·lacions d'Osonament, nom amb què es coneix la  Fundació Privada Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, del Patronat de la qual en forma part el Consell Comarcal d'Osona

  La trobada va comptar amb la presència de la gerent d'Osonament, Mercè Generó, del Conseller Jordi Bruch,  del coordinador de l'àrea laboral, Jordi Plans, de la tècnica responsable de promoció econòmica del Consell Comarcal, Virtuts Saez i  de la tècnica responsable de l’Oficina Tècnica Laboral, Susanna Prat.  

  Mercè Generó i Jordi Plans van explicar tots els detalls de funcionament de la seva entitat, amb seu central molt a prop de l'Hospital Universitari de Vic, amb qui també treballa de forma estreta. 

  En el marc de la trobada, es va valorar la tasca de l'Oficina Tècnica Laboral (OTL) d'Osonament, àrea que fomenta la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i que té el suport econòmic del Consell Comarcal d'Osona i de la Diputació de Barcelona. Des d'aquesta àrea, el 2019 s'han atès a 107 persones, 36 de les quals s'han pogut inserir al mercat laboral.  L'OTL, integrada al servei local d'ocupació d'Osona, ofereix programes d'orientació, formació, prospecció del mercat de treball i seguiment i acompanyament de les accions laborals realitzades per les persones ateses. Per a cada persona, es concreta l'itinerari ocupacional que es durà a terme, es desenvolupa un procés d'orientació i, per últim, es fa una recerca activa de feina que culminarà amb la inserció laboral en una empresa ordinària o en un Centre Especial de Treball (CET).

  La fundació va néixer el 1978. Actualment compta amb un equip de 94 professionals  que atenen a persones amb problemes de salut mental i  addiccions de la comarca d'Osona.  El seu sistema de treball es basa en una planificació integrada dels serveis de salut, socials i laborals per tal de garantir una atenció global i centrada en les persones, amb l'objectiu que aquestes recuperin el seu projecte de vida. Aquest sistema integrat genera una xarxa de recursos molt útil per cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, oci i inserció laboral d'aquestes persones ateses.

  Osonament també aixopluga la Fundació Areté, una empresa d'economia social amb diferents línies de negoci: repartiment de publicitat, fusteria, restauració, espai de cafeteria BioArt Cafè i botiga de segona mà. També compta amb  diferents tallers que permeten dur a terme activitats productives d'un ampli ventall de sectors.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat