• A- A A+

    El Consell Comarcal d’Osona i el Departament d’Educació presenten el conveni per desenvolupar el Pla estratègic de la Formació Professional a Osona

    1A11111

    El Consell Comarcal d’Osona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya van presentar, el passat 10 de gener, el conveni per al Pla Estratègic de la Formació Professional a la comarca d’Osona.

    A la seu de Creacció, es va mostrar al director general de Formació Professional i representants d’Educació de la Catalunya Central, el  projecte Clau de Pas.

    El president del CCO, Joan Carles Rodríguez i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, van explicar els eixos principals d’un conveni signat fa unes mesos i que ja s’està aplicant a diferents centres educatius de la comarca.

    La presentació es fa ver a l’Institut de Vic i prèviament les autoritats van visitar les instal·lacions acompanyades del seu director, Cristòfol Estrella, el qual va dir sentir-se molt content de formar part del projecte.

    Joan Carles Rodríguez va començar la seva intervenció recordant que el projecte integral de donar impuls a la Formació professional a la comarca d’Osona va començar la legislatura passada i que ja es va explicar al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses el desembre del 2016. Així mateix, el mes de novembre del 2018, el conseller Bargalló en va explicar també els objectius en una visita al Museu del Ter a Manlleu.

    El president del CCO va remarcar que és un projecte integral per alinear tots els sectors implicats, “hi ha molts agents implicats treballant coordinadament”. L’impuls de l’FP inclou diferents actors, les Administracions, els Centres educatius i Creació”.

    L’objectiu principal és l’encaix entre l’oferta educativa i la demanda del mercat laboral. Rodríguez va explicar els 3 grans reptes que es volen aconseguir: orientació professional per als joves, consell orientador per a cada jove segons coneixements i aptituds i, finament, desenvolupar el projecte Clau de Pas.

    Clau de Pas és una iniciativa del Consell Comarcal d’Osona d’orientació educativa i professional. Evitar el fracàs escolar en l’etapa crítica de final d’ESO i en els nois i noies que no acaben la formació professional. A la seu de Creacció les autoritats i acompanyants van poder comprovar com ja s’està aplicant. “Clau de Pas ha de ser una passarel·la cap a la inserció i aquí és fonamental la formació professional dual”.

    Rodríguez va acabar la seva intervenció remarcant que el desenvolupament del conveni a Osona és una estratègia comuna amb el Departament d’Educació “les persones  han de ser sempre al centre de totes les polítiques”.

    El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, va parlar del conveni signat amb el CCO i del desenvolupament del Pla estratègic de la Formació Professional.

    Espinós va resumir breument els objectius del conveni remarcant que la Taula de l’FP creada garanteix que es faci una bona feina en aquest àmbit ja que inclou el que ell anomena “triangle virtuós: escola, municipis i empreses”. Així, el conveni garanteix que els centres disposin de les eines per desenvolupar la formació professional amb l’objectiu d’impulsar la competitivat a la comarca. “Cal potenciar el paper de la dona en aquest tipus d’ensenyaments i, finalment, impulsar la imatge pública de l’FP”.

    Espinós va posar èmfasi en què “el territori ha de ser el protagonista de la formació professional” i que “només es farà bé si es va de la mà de l’empresa”.

    El director general va explicar els eixos principals del Pla Estratègic de la Formació Professional: desplegament de la llei, creació de l’Agència Pública de l’FP, adequació de l’oferta formativa a la demanda del territori, l’establiment d’un model curricular per a tots els mòduls, la formació dual, la creació de centres integrats, millorar els resultats educatius i la qualitat de l’FP i, finalment, l’acreditació de les persones que adquireixen coneixements per la via laboral.

    Algunes dades que va donar el director general: la inserció laboral dels alumnes de grau mitjà és del 45% i dels de grau superior d’un 65,5%.

    Espinós va finalitzar la intervenció dient que des del Govern es fa una aposta clara per la formació del professorat i dels tutors de la formació professional.

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat