A- A A+
 • Comunicat del Consell Comarcal d'Osona en relació a l'informe elaborat per la Sindicatura de Comptes

  Logo portes presidencia

   

  Aquests dies els mitjans de comunicació s’han fet ressò d’un informe de la Sindicatura de Comptes que analitza exhaustivament les dades econòmiques de l’exercici 2016 del Consell Comarcal d’Osona i els seus dos consorcis associats, el Consorci per la Gestió dels Residus Urbans d’Osona i el Consorci d’Osona de Serveis Socials.

  La Sindicatura de Comptes periòdicament escull aleatòriament a ens locals per ser sotmesos a aquesta rigorosa anàlisi.

  L’informe és fruit de més d’un any de feina compartida entre el personal de la Sindicatura i el personal tècnic del Consell Comarcal d’Osona. Aquesta auditoria externa és una oportunitat per detectar les millores necessàries que cal introduir en els procediments d’execució i de control en la gran quantitat d’àmbits en què actua el Consell Comarcal: des de la gestió de les aigües residuals fins la gestió dels residus urbans, passant per l’assistència a municipis, l’oficina d’habitatge o també l’àmbit d’atenció a les persones (serveis socials, educació, esports, joventut, etc).

  Aquesta tasca compartida entre el Consell Comarcal i la Sindicatura, més enllà de ser una obligació legal, per la nostra institució ha estat totalment alineada amb l’esforç en transparència que s’inicià en el passat mandat. En paraules de Joan Roca, president del Consell Comarcal fins el juliol d’enguany, “les conclusions de l’informe són majoritàriament favorables, tot i que indica que en alguns aspectes es pot millorar; per a cada observació hi ha una justificació”.

  Informe Sindicatura de Comptes http://www.sindicatura.cat/reportssearcher/download/2019_14_ca.pdf?reportId=11302

  A les conclusions de l’informe es recomanen mesures correctores per evitar les errades posades en evidència, la majoria de les quals ja han estat adoptades, amb la voluntat de millorar la gestió del Consell Comarcal d’Osona, sempre al servei dels ajuntaments i ciutadans de la comarca.

  Vic (Osona), 11 d’octubre de 2019

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat