• A- A A+

    "Clau de Pas" projecte de reinserció educativa impulsat pel Consell Comarcal d'Osona

    Flyer Clau de Pas

    El Consell Comarcal impulsa el projecte “Clau de Pas” de reinserció educativa per a joves a partir de 18 anys en l'àmbit del metall mecànic, a fi de fomentar la formació professional en vocacions amb les sortides laborals més demandades.

    El projecte s’adreça a joves majors d’edat que hagin abandonat la formació professional o que un cop obtingut el graduat en l’ESO s’hagin desvinculat del sistema educatiu, i que necessitin un acompanyament en la transició al món laboral i una millora en la seva formació per capacitar-ne la inserció.

    D’octubre a març, els participants rebran formació que els capaciti per a dissenyar i aplicar el seu propi itinerari professional i l’estimuli en la presa de decisions, apropant-lo al teixit industrial de la comarca a través d’activitats motivadores i pràctiques.

    En un primer mòdul de 150h es treballa l’orientació, amb l’anàlisi dels propis coneixements i competències bàsiques i transversals, descoberta de l’entorn professional i laboral i l’elaboració d’un pla de millora personal. En un segon mòdul de 150h, els joves realitzaran una formació tècnica amb tastets d’oficis del sector metall-mecànic, en col·laboració amb l’INS de Vic. Aquesta formació del mòdul II, en cas de ser superada, podrà esdevenir convalidada per les corresponents unitats formatives si el jove es matricula posteriorment al Cicle Formatiu de Grau Mig de Mecanització o de Manteniment Electromecànic. Un tercer mòdul de 200h permet als participants realitzar una formació tècnica especialitzada en soldadura bàsica i avançada. Un cop finalitzat el curs, els participants poden optar a l’accés al Cicle Formatiu de Grau Mig amb una major preparació i algunes convalidacions en el currículum acadèmic.

    Durant aquest mes de setembre s’està duent a terme la difusió i selecció de participants, i es preveu començar el dia 4 d’octubre.

    El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament d'Educació i el de Treball de la Generalitat.

    Vegeu flyer informatiu

     

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat