• A- A A+

    Osona acull 16 nens i nenes saharauis del programa Vacances en pau

    DSC00210 web

    El passat dimarts, el Consell Comarcal d’Osona va donar la benvinguda als nens i nenes saharauis del programa Vacances en Pau a Osona de l’entitat Cooperació Osona amb el Sàhara (COOOS).

    En un acte a la Sala de Plens, el president Joan Roca, va comentar que la rebuda es fa al Consell perquè hi ha famílies de 10 municipis de la comarca que acullen nens i nenes aquest estiu en col·laboració amb l’entitat que porta a terme el programa Vacances amb Pau, Cooperació Osona amb el Sàhara; es vol ressaltar l’abast comarcal del projecte i la voluntat de ser més de cara als anys següents.

    Pere Medina, conseller comarcal de Cooperació va explicar que l’objectiu del servei és donar suport a les entitats d’Osona, ja sigui suport econòmic a través de la línia de subvencions anual, com suport tècnic i logístic per ajudar i difondre les seves activitats, com és el cas de l’acte del COOOS. També va dir que aquest estiu, la comarca serà terra d’acollida d’aquests petits ambaixadors i ambaixadores del poble saharaui i avui Osona, el Consell Comarcal i els ajuntaments volen fer d’altaveu per donar a conèixer com viuen aquests nens i nenes i quina és la situació actual dels camps de refugiats del Sàhara Occidental.

    Marc Codina, president del COOOS, va explicar els objectius de l’entitat i del programa Vacances en Pau.

    Per acabar l’acte i abans de passar a degustar un petit refrigeri, es van fer fotos de grup de cada família acollidora amb les autoritats dels municipis corresponents.

    La Sala de Plens del CCO va quedar petita amb l’assistència dels 16 infants, les famílies i electes dels 10 municipis acollidors: Carles Valls, alcalde de Balenyà, Josep Paré, alcalde de Centelles, Marta Puigdesens, regidora de l’Esquirol, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, David Puyol, alcalde de Sant Bartomeu del Grau, Joan Carles Rodríguez i Cris Suñen, alcalde i regidora de Sant Julià de Vilatorta, Jordi Fàbrega i Griselda Castells, alcalde i regidora de Sant Pere de Torelló, Lluís Rodríguez i Lídia Alonso, regidors de Taradell, Amadeu Lleopart i Judit Sardà, alcalde i regidora de Tona i Montse Bosch, tècnica de cooperació de Vic.

    Tant l’entitat COOOS com el Consell van valorar molt positivament l’acte, i es van comprometre a fer créixer el projecte per l’any vinent.

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat