A- A A+
 • ERC, Junts xCat i Independents d'Osona presenten el pacte de govern per la propera legislatura

  DSC00251

  Els grups comarcals d’Esquerra Republicana de Catalunya, la Coalició Junts per Catalunya i l’Agrupació electoral dels Independents d’Osona, han presentat avui el pacte de govern per la propera legislatura, 2019-2023.

  “Es tracta d’una pacte obert de govern” ha començat dient Jordi Fàbrega, president de la Federació comarcal d’ERC. Un pacte que inclou a 28 dels 33 consellers comarcals i que es pot obrir al grup comarcal de la CUP; “parlarem amb totes les formacions polítiques, la voluntat és mantenir pots de diàleg”. “Estem en una comarca on més del 80% de la ciutadania vol i aposta per continuar amb el procés independentista” ha remarcat.

  Així mateix, Fàbrega ha posat èmfasi en l’empoderament de les dones, remarcant que dels 14 consellers comarcals d’ERC, la meitat són dones i també hi haurà una vicepresidenta.

  Fàbrega ha comunicat que el nom que es proposarà com a president és Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta i fins ara vicepresident 1r.

  Així mateix, s’ha comunicat els noms dels 3 vicepresidents: vicepresident 1r, Carles Banús, de Junts x Cat; vicepresident 2n, Pere Medina, de l’Agrupació Independents d’Osona; vicepresidenta 3a, Margarida Feliu, d’ERC.

  A continuació han pres la paraula els que seran els 3 vicepresidents.

  Pere Medina s’ha mostrat molt satisfet del pacte aconseguit “un pacte ampli de treball que implica posar en valor la feina feta en aquesta legislatura que s’acaba, sempre en benefici de les persones de la comarca.”

  Carles Banús, per la seva banda, també ha mostrat la seva satisfacció pel diàleg entre les 3 forces. Banús aposta per la continuïtat “perquè el projecte suma” i cal validar tot el que s’ha fet fins ara i “seguir donant suport als ajuntaments”.

  La que serà vicepresident 3a, Margarida Feliu, en la seva intervenció ha posat èmfasi en la paritat i ha qualificat aquesta nova etapa com a “il·lusionant i com un repte”.

  Divendres, 19 de juliol, es farà el Ple de constitució en què els 3 grups signants del pacte proposaran a Joan Carles Rodríguez com a president pels propers 4 anys.

  En el seu torn de paraula, Rodríguez després de destacar que és un honor optar a president al capdavant d’un equip transversal, ha detallat els 5 punts clau que han de marcar els propers anys:

  • Aprofitar els nous sistemes tecnològics per trencar dinàmiques en temes de mobilitat i aprofitar més els serveis públics.
  • Liderar polítiques de transició energètica davant el repte del canvi climàtic.
  • En temes de serveis socials, integrar definitivament aquests serveis en els serveis de salut i aconseguir que Osona sigui model d’integració.
  • En matèria d’habitatge, anar més enllà en polítiques d’habitatge atenent al dret a l’habitatge i la seva funció social.
  • Finalment, apostar per donar un servei públic comarcal d’aigua en baixa, començant per posar en marxa l’empresa pública, fruit d’un consens polític.

  Rodríguez ha recordat que el Consell Comarcal d’Osona està al servei dels 50 municipis de la comarca i que el pacte representa al 95% dels ajuntaments osonencs.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat