A- A A+
 • 18 alumnes del Voltreganès participen al Curs d’Acollida organitzat pel Consell Comarcal d’Osona de 108 hores de durada

  20190403 120647

  El 3 d’abril va tenir lloc a l’Escola d’Adults de La Gleva la cloenda del Curs d’Acollida del Voltreganès que el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, amb el suport dels ajuntaments de Les Masies de Voltregà i de Sant Hipòlit de Voltregà ha organitzat al Voltreganès durant 8 mesos.

   A l’acte de cloenda hi van participar el vicepresident primer i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones del CCO, Joan Carles Rodríguez, l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, Hipòlit Serra i les regidores de Les Masies de Voltregà Gemma Sánchez i M. Rosa Álvarez.

  Els responsables polítics van visionar el vídeo que es va gravar als alumnes on expliquen la importància d’aprendre català (enllaç: https://youtu.be/HdnGghr7VYI), els van lliurat els diplomes i es van fer una foto de família. Per culminar l’acte i per gentilesa dels dos ajuntaments, es van degustar dolços i pastes.

  Amb la participació de 18 alumnes procedents de països tan diversos com Senegal, Índia, Marroc, Perú, Ghana, Paraguai, Geòrgia, Pakistan i Costa de Marfil, el curs va començar el 12 de setembre de 2018 i ha tingut una durada de 108 hores.

  Al llarg dels 8 mesos de durada, s’han impartit tres mòduls: dos Mòduls A de Català de 90 hores, amb l’objectiu final de comprendre paraules i frases per a la comunicació quotidiana per mantenir una conversa senzilla i instantània i dominar vocabulari i expressions bàsiques; i el Mòdul C de Coneixement de la societat catalana i de l’entorn amb una durada de 18 hores que tenia per objectiu conèixer els trets fonamentals de Catalunya, de la comarca i del municipi en aspectes demogràfics, geogràfics, històrics, de serveis públics, de drets i deures, de civisme, culturals i lingüístics.

  A través de la coordinació amb el SOC es possibilita la convalidació o derivació del Mòdul B de Coneixements Laborals Bàsics que té per objectiu assegurar uns coneixements bàsics per fer possible la plena efectivitat de llurs drets i deures laborals, tant per a l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional, i també conèixer els serveis comarcals i eines per la recerca d’ocupació.

  Els alumnes que han assolit tots els mòduls obtindran el Certificat de Primera Acollida de la Generalitat de Catalunya, que tramitarà el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona.

  Durant l’any 2018, el Servei ha portat a terme un curs d’Acollida a Roda de Ter i a Les Masies de Voltregà i cursos de Lletres per Tothom a Calldetenes, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau i Sant Pere de Torelló; en total 11 cursos de 725 hores a 7 municipis i 135 alumnes de 19 nacionalitats diferents.

  Els cursos d’Acollida s’emparan en la Llei 10/2010, del 7 de maig, d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, i del seu posterior Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, són fonamentals per tal que els nouvinguts es puguin desenvolupar amb autonomia en la societat d’acollida i puguin regularitzar la seva situació administrativa i obtenir el certificat de primera acollida que atorga la Generalitat de Catalunya.

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat