A- A A+
 • El Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova per unanimitat una moció antifeixista

  ple

  27 de març de 2019Amb la presència de gairebé tots els consellers comarcals, el Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova una moció de rebuig al feixisme.

  La moció de tots els grups comarcals per una Osona lliure de feixisme i qualsevol tipus de discriminació, parteix d’un text presentat per la CUP i consensuat per tots els grups polítics que integren el Ple del CCO. El text es va aprovar per unanimitat després que la consellera Katia Juncks va agrair i es va felicitar d’haver arribat a un consens tan ampli. Segons Juncks ”el feixisme de debò és molt perillós”. Segons la consellera de la CUP ho sabem “perquè Osona ha lluitat i ha patit contra feixistes” i va acabar la seva intervenció dient que “nosaltres, que som demòcrates, si volem, podem no deixar que entrin feixistes” a les institucions”. Finalment, Juncks va remarcar que la moció és, a més, feminista i va acabar fent constar que totes les mocions que han presentat durant la legislatura són per donar suport a entitats.

  Tots els grups polítics, en les seves intervencions, es van felicitar igualment per l’aprovació de la moció. Segons Àlex Garrido, en nom del grup comarcal d’ERC va voler deixar constància que estava molt orgullós d’aprovar la moció i que “el partit, amb 88 anys d’història, ha lluitat sempre contra el feixisme”. Antoni Poyato, en representació del grup del PSC es va felicitar igualment pel consens aconseguit i va expressar el desig que “en les properes legislatures es puguin aconseguir consensos tan amplis”. Igualment Marc Verdaguer, en nom del PdeCAT va agrair l’esforç de tots plegats tot afegint que “aquest és un tema que tots portem a l’ADN”. El Grup dels Independents d’Osona, malgrat no intervenir directament, també hi va mostrar el seu suport.

  En la mateixa sessió es va aprovar l’acceptació de la delegació de l’Ajuntament de Torelló per la gestió del servei d’aigua en baixa i clavegueram i de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta per la gestió del servei del cicle de l’aigua.

  La delegació de Torelló va ser aprovada per tots els grups excepte la CUP, que es va abstenir per coherència amb el seu vot a l’ajuntament. La delegació de Sant Julià es va aprovar per unanimitat.

  El president Joan Roca va reiterar el seu agraïment als ajuntaments per la confiança dipositada en el nou servei.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat